Pasitaiko tokių receptų, kuriuos pamatę sakome sau: Noriu! Čia. Ir. Dabar. Asmeniškai man į pirmą planą nukeliauja įdomūs receptai – ledai ar uogienės su žolelėmis, tortellini su kakava, salotos su persikais ir sūriu... O kiti? Kiti taip ir lieka laukti eilės gale su neryškia etikete „Kada nors“. Ir mėnesių mėnesiais jie gali tysoti numesti į kampą, kol kažkas atsitinka. Reikia sunaudoti užsilikusius produktus, nustebinti svečius, palepinti save ar tiesiog sudalyvauti Skaniose savaitėse ;)
Nežinau kaip Jums, bet man marinuoti svogūnai asocijuojasi su silke arba šašlykais. Recepto originale siūloma dėti juos ant sumuštinių ir burgerių. Arba, kaip tikri austrai, galite svogūnus tiekti su rugine duona, aptepta minkštu sūriu su paprika (spėju, jog kalbama apie Liptauer).
šaltinis – Vegetarian Times 04-05 2011
½ puodelio obuolių acto (dedu ryžių)
1/3 puodelio cukraus
½ a.š. juodųjų pipirų (nesmulkintų)
½ a.š. druskos
6 kvapieji pipirai
1 maža česnako skiltelė
1 lauro lapelis
2 puodeliai plonai supjaustytų raudonųjų svogūnų
Visus ingredientus, išskyrus svogūnus, sumaišykite su puse puodelio vandens, užvirkite. Sudėkite svogūnus, išmaišykite ir užvirkite dar kartą. Nukelkite nuo ugnies. Sudėkite į stiklainį, uždenkite ir atvėsinkite. Laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.
Skanaus!
Ineta, apie šašlykus ir aš iškart pagalvojau. Eh, lietuviška siela :))
AtsakytiPanaikintiSpalva ir man labai patiko. Ryškesnė nei tikėjausi išėjo :)
Ir aš apie šašlus iškart :D heh lietuviai. Iš pradžių maniau, kad su burokėliai marinuota, kol nepaskaičius buvau.
AtsakytiPanaikintiO ar galima su situo paciu receptu marinuotus svogunus, uzdaryti steriliuose stiklaineliuose ziemai?? Aciu
AtsakytiPanaikinti