Lyja jau porą
savaičių, o ir orų prognozė nežada nieko gero. Kita vertus, kai toks oras,
lengviau pabėgti nuo nepatogios tylos su mažai pažįstamu žmogumi – kiekvienas, užėjęs
pas mus į barą pokalbį pradeda nuo jau tradicinio „Baisus oras, ar ne?“. Tada
kalba apie futbolą, Olimpines žaidynes, krizę.
O aš vis nesugebu
susitvarkyti su savo dienomis – dirbu, rodos, nedaug, o laiko vis nėra. Jau
porą savaičių svajoju ištrūkti į miestą su fotoaparatu, bet tai tingiu, tai
lietus, tai atsibundu po vidurdienio...
Ir į blogą
pradėjau mažai rašyti. Nes nežinau, apie ką. O pati įžanga nesirašo. Man
tiesiog trūksta žodžių. Arba norisi patylėti.
Eglės granolą,
manau, išbandė daugelis. Kai ją išbandžiau ir aš, nustojau ieškoti granolos
receptų. Nes šitai nieko netrūksta – ji tobula.
Nežinau, kas mane
pastūmėjo išbandyti šokoladinius dribsnius – greičiausiai skanios nuotraukos. O
ir skambėjo – šokoladas, traškūs džiovinti bananai, jogurtas ir [gal] saldūs
banano gabaliukai. Be to, įdomiai nuskambėjo idėja dėti obuolių sultis vietos
aliejaus.
Žinoma, receptą
prisiderinau prie savęs – vietos sezamo sėklų ir saulėgrąžų (saulėgrąžos +
šokoladas?) dėjau daugiau riešutų, bet proporcijas išlaikiau pagal nurodymus.
Tiesa, nedėjau šokolado gabaliukų – granola ir taip labai šokoladinė.
Nustebau, bet
dribsniai išeina labai traškūs net ir su obuolių sultimis. Tiems, kas mėgsta
saldžiau, siūlyčiau dėti daugiau sirupo/medaus.
Šokoladinė
granola
šaltinis – Around
The Kitchen Table
2 šaukštai
švelnaus alyvuogių aliejaus (dėjau graikinių riešutų)
200ml nesaldintų
obuolių-kriaušių sulčių (arba kitokių mėgstamų)
100ml sirupo arba
skysto medaus
1 a.š. vanilės
arba migdolų ekstrakto
1 citrinos sultys
(nedėjau)
6 v.š. tamsios,
kokybiškos kakavos miltelių
400g avižinių
dribsnių
6 šaukštai sezamo
sėklų*
6 šaukštai linų
sėmenų*
6 šaukštai kapotų
lazdyno riešutų*
6 šaukštai
saulėgrąžų*
200g bananų
traškučių
200g kapoto
kartaus šokolado (nedėjau)
*grūdus ir
riešutus rinkitės pagal save. Aš dėjau 6 š. linų sėmenų, 12 š. lazdyno riešutų
ir 6 š. kažkokio sveikuoliško maltų grūdų mišinio
Orkaitę
įkaitinkite iki 160°C.
Didelę kepimo skardą (arba dvi) išklokite
kepimo popieriumi.
Viename indelyje
sumaišykite ir pašildykite šlapius ingredientus, kitame inde sumaišykite sausus
(išskyrus bananus ir šokoladą). Skystį supilkite į sausus ingredientus ir gerai
išmaišykite.
Granolą plonu sluoksniu dėkite ant skardos ir kepkite apie 45min.
Neužmirkite vis pamaišyti ir paragauti (granola labai greitai dega, o šiuo
atveju tai sunku pamatyti).
Iškepusią granolą
atvėsinkite. Įmaišykite sukapotą šokoladą ir sutrupintus bananus. Laikykite sandariame inde.
Aš granolą tiekiau su ala naminiu bananiniu jogurtu
(blenderyje sutriname natūralų jogurtą, prinokusį bananą bei šiek tiek
cukraus).
Skanaus!
Saulėtų Jums dienų!
Prie kavos pusryčiams dabar iškart stiklainiuką ir prigriebčiau :)
AtsakytiPanaikintiLabai panašią dabar kramtau su pienu :) Tas pats kaip valgytum avižinį šokoladinį sausainį :D
AtsakytiPanaikintiHm...Tai sakai tau nesirašo? :) O tai kaip čia yra, kad tie įrašai vis tiek smagūs ir mieli? :)
AtsakytiPanaikintiAguonėle, vaišinkis :)
AtsakytiPanaikintiKarolina, fajn Tau, o manoji jau senokai pasibaigusi. Reiks dar prikepti, man granola kaip saulėgrąžos :D
Sandra, ačiū! :)
Rašau, trinu, vėl rašau, ir taip jau pora savaičių. Tikiuosi, praeis :D
Kažką netaip padariau, granola baisiai kieta, sprangi. Ar tokia ir turėtų būti. Niekad nesu jos ragavus, gaila, kad neiėjo.
AtsakytiPanaikintiAnonime, manoji išėjo traški. Sugalvoju tik vieną - galbūt ją perkepei. Tikrai gaila...
AtsakytiPanaikinti