2012 m. balandžio 30 d., pirmadienis

Šokoladinė granola


Lyja jau porą savaičių, o ir orų prognozė nežada nieko gero. Kita vertus, kai toks oras, lengviau pabėgti nuo nepatogios tylos su mažai pažįstamu žmogumi – kiekvienas, užėjęs pas mus į barą pokalbį pradeda nuo jau tradicinio „Baisus oras, ar ne?“. Tada kalba apie futbolą, Olimpines žaidynes, krizę.
O aš vis nesugebu susitvarkyti su savo dienomis – dirbu, rodos, nedaug, o laiko vis nėra. Jau porą savaičių svajoju ištrūkti į miestą su fotoaparatu, bet tai tingiu, tai lietus, tai atsibundu po vidurdienio...
Ir į blogą pradėjau mažai rašyti. Nes nežinau, apie ką. O pati įžanga nesirašo. Man tiesiog trūksta žodžių. Arba norisi patylėti.

Eglės granolą, manau, išbandė daugelis. Kai ją išbandžiau ir aš, nustojau ieškoti granolos receptų. Nes šitai nieko netrūksta – ji tobula.
Nežinau, kas mane pastūmėjo išbandyti šokoladinius dribsnius – greičiausiai skanios nuotraukos. O ir skambėjo – šokoladas, traškūs džiovinti bananai, jogurtas ir [gal] saldūs banano gabaliukai. Be to, įdomiai nuskambėjo idėja dėti obuolių sultis vietos aliejaus.
Žinoma, receptą prisiderinau prie savęs – vietos sezamo sėklų ir saulėgrąžų (saulėgrąžos + šokoladas?) dėjau daugiau riešutų, bet proporcijas išlaikiau pagal nurodymus. Tiesa, nedėjau šokolado gabaliukų – granola ir taip labai šokoladinė.
Nustebau, bet dribsniai išeina labai traškūs net ir su obuolių sultimis. Tiems, kas mėgsta saldžiau, siūlyčiau dėti daugiau sirupo/medaus.

Šokoladinė granola

2 šaukštai švelnaus alyvuogių aliejaus (dėjau graikinių riešutų)
200ml nesaldintų obuolių-kriaušių sulčių (arba kitokių mėgstamų)
100ml sirupo arba skysto medaus
1 a.š. vanilės arba migdolų ekstrakto
1 citrinos sultys (nedėjau)
6 v.š. tamsios, kokybiškos kakavos miltelių
400g avižinių dribsnių
6 šaukštai sezamo sėklų*
6 šaukštai linų sėmenų*
6 šaukštai kapotų lazdyno riešutų*
6 šaukštai saulėgrąžų*
200g bananų traškučių
200g kapoto kartaus šokolado (nedėjau)

*grūdus ir riešutus rinkitės pagal save. Aš dėjau 6 š. linų sėmenų, 12 š. lazdyno riešutų ir 6 š. kažkokio sveikuoliško maltų grūdų mišinio

Orkaitę įkaitinkite iki 160°C. 
Didelę kepimo skardą (arba dvi) išklokite kepimo popieriumi.
Viename indelyje sumaišykite ir pašildykite šlapius ingredientus, kitame inde sumaišykite sausus (išskyrus bananus ir šokoladą). Skystį supilkite į sausus ingredientus ir gerai išmaišykite. 
Granolą plonu sluoksniu dėkite ant skardos ir kepkite apie 45min. Neužmirkite vis pamaišyti ir paragauti (granola labai greitai dega, o šiuo atveju tai sunku pamatyti).
Iškepusią granolą atvėsinkite. Įmaišykite sukapotą šokoladą ir sutrupintus bananus. Laikykite sandariame inde.
Aš granolą tiekiau su ala naminiu bananiniu jogurtu (blenderyje sutriname natūralų jogurtą, prinokusį bananą bei šiek tiek cukraus).
Skanaus!



Saulėtų Jums dienų!

6 komentarai:

  1. Prie kavos pusryčiams dabar iškart stiklainiuką ir prigriebčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai panašią dabar kramtau su pienu :) Tas pats kaip valgytum avižinį šokoladinį sausainį :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hm...Tai sakai tau nesirašo? :) O tai kaip čia yra, kad tie įrašai vis tiek smagūs ir mieli? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aguonėle, vaišinkis :)

    Karolina, fajn Tau, o manoji jau senokai pasibaigusi. Reiks dar prikepti, man granola kaip saulėgrąžos :D

    Sandra, ačiū! :)
    Rašau, trinu, vėl rašau, ir taip jau pora savaičių. Tikiuosi, praeis :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kažką netaip padariau, granola baisiai kieta, sprangi. Ar tokia ir turėtų būti. Niekad nesu jos ragavus, gaila, kad neiėjo.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonime, manoji išėjo traški. Sugalvoju tik vieną - galbūt ją perkepei. Tikrai gaila...

    AtsakytiPanaikinti