Pavasaris atėjo.
Sveikatinamės. Geriame vitaminus, valgome daug vaisių ir daržovių, negeriame, nerūkome, kartais smaližiaujame.
Mankštinamės. Nes tai šaunu. Nuteikia gerai dienos pradžiai.
Rengiamės paprastai ir patogiai. Nes kad atrodytum gražiai, nebūtina atsikelti dar saulei nepatekėjus.
Gražinamės natūraliai. Nes natūraliai – visada geriau.
Sprendžiame daug kryžiažodžių. Nes mankštos reikia ne tik kūnui.
Klausomės mėgstamos muzikos. Nes tai visada gelbsti. Neužmirštame senų gerų, bet atrandame ir naujas.
Mokomės fotografuoti. Juk kada nors reikia pradėti.
Žiūrime senus gerus Draugus. Jie visada liks su manimi.
Linksminamės. Nes kartais reikia pabėgti.
Kepame naminę duoną. Prabanga.
Nekepame pyragų. Nes kartais reikia poilsio.
Neatprantame nuo kavos, kad ir kaip besistengtumėme. Tad užberiame žiupsnelį levandų ir mėgaujames toliau. Juk visi turi silpnybių.
Kavą mėgstu visokią – karštą ir su ledu, karamelinę ir mėtinę, su žiupsneliu cinamono arba baltuoju šokoladu. Kava su levandomis man buvo atradimas, nors, rodos, taip akivaizdu...
Kaip namie pasigaminti šauniausią latte kavą jau rodžiau prieš metus. Su levandomis irgi ne ką sunkiau.
Latte kava su levandomis
Receptas lygiai tas pats, tik prieš plakdami pieną į jį įberkite mažą žiupsnelį džovintų levandų, pašildykite ir palikite 5-10min. Tada išgriebkite levandas ir viską darykite pagal instrukcijas.
Beje, kadangi mano rankos stipriai dreba ir aš nemoku asargiai pilti kavos į pieną, kad latte susisluoksniuotų, naudojuosi šaukšto pagalba (taip mes sluoksniuojame kokteilius). Štai paprasčiausias video, kaip tai padaryti.
Įkvėpimas iš Turntable kitchen.
Jeigu neturite galimybės susiplakti pieną, pasigaminkite tiesiog balintą kavą su levandų aromatu, kaip siūlo čia. Irgi labai skanu.
Kadangi levandų apsėdimas buvo stiprus, teko gamintis dar ir levandų cukrų. Ogi viskas paprasčiau nei paprasta. Imame baltą cukrų bei džiovintas levandas. 100g cukraus aš ėmiau valgomąjį šaukštą levandų. Į blenderį įberiame šaukštą cukraus bei levandas, susmulkiname ir sumaišome su likusiu cukrumi. Sudedame į sandarų indelį ir laikome savaitę.
Jei neturite smulkintuvo, levandas sutrinkite tarp pirštų, suberkite į medžiaginį maišelį ir idėkite į indelį su cukrumi. Žinoma,kuo ilgiau laikysite, tuo aromatingesnis cukrus taps.
Tai tiek! Skanaus pavasario!
Aš irgi, aš irgi "Draugus" žiūriu! Ką ten žiūriu, mintinai moku :)
AtsakytiPanaikintiMuse klausaus! Draugai iki kraujo smegenų žinomi, o va levandas sveikatinimosi parduotuvėlej pauostau ir padedu, nes nežinau KOL KAS, kur panaudoti - pagalvę gal įtrinti? jaučiu gėris būtų.... cukraus nevartoju... o kava tirpi nekas, bet iš LT baigės..brangus dalykas... mažint reikia, bet NEGALIU... linksta keliai užuodus.. vadinas levandos keliaus į pirkinių krepšelį ir į kavą. MMMm :)Duonos raugui darytis laukiu šiltesnių orų, nes namie tiek neprišildysi, kad nesugadinti raugo..noriu be mielių duonos ..savo..naminės.. Linkėjimai! Skanios Nuotraukos :)
AtsakytiPanaikintioi pamiršau paminėt - man fotografijos mokytis ir mokytis..ir OI MOKYTIS.... :))
AtsakytiPanaikintiSandra, ir aš pagavau save ties mintimi, jog kartu su aktoriais atkartoju kai kurias frazes :D Bet gėris yra gėris, juos galima žiūrėti milijonus kartų
AtsakytiPanaikintikeistai paprasta, aš dedu į desertus visokius bei gėrimus (jei brangios). Jei pigesnės (ir nebūtinai valgomos), tada į medžiaginius maišelius ir į spintą tarp patalynės bei rankšluosčių. Į veido kaukę įtrupinu (labiau dėl kvapo).
Jei vartoji medų, galima į stiklainį medaus įmaišyti kokį šaukštą ir palaikyti porą savaičių, bus levandų medus.
Jeigu aromatas patinka, daug ko prigalvoti galima :))
Visi mes nuo kažko pradedame. Praktika, praktika, praktika (apie fotografiją):))
Juliana, tavo blog'as man levandomis jau kvepia. Tarsi simbolis patapo.
AtsakytiPanaikintiskaniosdienoss, nejaugi taip daug apie levandas rašau? :)
AtsakytiPanaikintiNors gal ir tiesa, ir dar šiek tiek šokolado čia pasitaiko :D