2012 m. gegužės 15 d., antradienis

Kepti skrebučiai su pomidorais ir bazilikais


Kartais, kai nusibosta visi pagražinimai ir blizgučiai, ryškios spalvos bei įdomūs skonių deriniai, ima norėtis kažko itin paprasto: patogiausių pasaulyje juodų džinsų, laisvų levandų spalvos marškinėlių ir tamsių akinių. Pašiauštų plaukų. Šimtą kartų skaitytos knygos nutrintais puslapių kampučiais. Lengvos muzikos.
Avižinės košės, jogurto ir vaisių. Duonos. Vandens. Paprastai, lengvai ir itin skaniai.

Neseniai nusipirkau knygą apie veganišką maistą. Ir, žinoma, jau spėjau kai ką išbandyti. Reikalas tas, kad knygoje pateikti itin paprasti receptai-idėjos – mažas produktų kiekis, trumpas gaminimo laikas itt. Supjaustome, apkepame, apšlaktome alyvuogių aliejumi ir skanaus! Kaip tik tas, ko man dabar reikia.

Recepte duoną siūloma kepti aliejuje be stipraus skonio, bet mano duona sugerdavo visą aliejų, kad ir kiek jo bepyliau, tad neištvėrusi sukišau riekeles į skrudintuvą. Aliejuje kepta duona labiau tinka, nes dėl traškios plutelės pomidorų sultys nesusigers į vidų taip greitai. Jei visgi rinksitės mano variantą, skrebučius tiekite nedelsdami.

Kepti skrebučiai su pomidorais ir bazilikais
4 porcijos
šaltinis – Fresh and Fast Vegan

8 sunokę slyviniai pomidorai
4 riekelės baltos duonos
bekvapis aliejus kepimui*
didelė sauja šviežių bazilikų lapelių
druska ir šviežiai malti pipirai
alyvuogių aliejus pašlakstymui

*jeigu duoną kepsite. Taip pat galite tiesig paskrudinti tosteryje

Duonos riekeles perpjaukite įstrižai per pusę (į du trikampius), arba perpjaukite į keturias mažesnes dalis. Aliejų gerai įkaitinkite, dėkite duoną ir kepkite iš abiejų pusių.
Pomidorų odelę įpjaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 20sek. Tada juos apipilkite šaltu vandeniu ir nulupkite. Nors recepte to nebuvo nurodyta, bet sėklas bei itin sultingą vidurį aš irgi išėmiau, kad skrebučiai pernelyg nedrėktų.
Imkite po kelis bazilikų lapelius, dėkite vieną ant kito, susukite į „cigarą“ ir pjaukite plonomis juostelėmis. Susuktus lapelius daug lengviau supjaustyti juostelėmis.
Pomidorus sumaišykite su bazilikais, druska bei pipirais. Dėkite ant dar šiltų skrebučių, šlakstykite alyvuogių aliejumi ir skanaus!





5 komentarai:

  1. O, J.Viewz ir tas nuostabus klipas (mm).
    Kad ir kaip nuvalkiota, paprastume slypi genialumas. Kaip ir šiuose skrebučiuose.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip taip, labai teisingai pasakei! Apie džinsus ir vandenį, ir paprastumą...Mane irgi panašios mintys aplankiusios :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skaniosdienoss, man atrodo, pas Tave tą klipą ir pasigavau. Labai jis man savas :)

    Indre, ačiū, vaišinkis ;)

    Sandra, gal čia pavasaris mus taip veikia? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mano tinginiui dabar tik tokius ir gaminti :D

    AtsakytiPanaikinti