Kartais, kai nusibosta visi pagražinimai ir blizgučiai, ryškios spalvos bei įdomūs skonių
deriniai, ima norėtis kažko itin paprasto: patogiausių pasaulyje juodų džinsų,
laisvų levandų spalvos marškinėlių ir tamsių akinių. Pašiauštų plaukų. Šimtą
kartų skaitytos knygos nutrintais puslapių kampučiais. Lengvos muzikos.
Avižinės košės,
jogurto ir vaisių. Duonos. Vandens. Paprastai, lengvai ir itin skaniai.
Neseniai
nusipirkau knygą apie veganišką maistą. Ir, žinoma, jau spėjau kai ką
išbandyti. Reikalas tas, kad knygoje pateikti itin paprasti receptai-idėjos –
mažas produktų kiekis, trumpas gaminimo laikas itt. Supjaustome, apkepame,
apšlaktome alyvuogių aliejumi ir skanaus! Kaip tik tas, ko man dabar reikia.
Recepte duoną siūloma kepti aliejuje be stipraus skonio, bet mano duona sugerdavo visą aliejų,
kad ir kiek jo bepyliau, tad neištvėrusi sukišau riekeles į skrudintuvą.
Aliejuje kepta duona labiau tinka, nes dėl traškios plutelės pomidorų sultys
nesusigers į vidų taip greitai. Jei visgi rinksitės mano variantą, skrebučius
tiekite nedelsdami.
Kepti skrebučiai
su pomidorais ir bazilikais
4 porcijos
šaltinis – Fresh
and Fast Vegan
8 sunokę
slyviniai pomidorai
4 riekelės baltos
duonos
bekvapis aliejus
kepimui*
didelė sauja
šviežių bazilikų lapelių
druska ir
šviežiai malti pipirai
alyvuogių aliejus
pašlakstymui
*jeigu duoną
kepsite. Taip pat galite tiesig paskrudinti tosteryje
Duonos riekeles
perpjaukite įstrižai per pusę (į du trikampius), arba perpjaukite į keturias
mažesnes dalis. Aliejų gerai įkaitinkite, dėkite duoną ir kepkite iš abiejų
pusių.
Pomidorų odelę
įpjaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 20sek. Tada juos
apipilkite šaltu vandeniu ir nulupkite. Nors recepte to nebuvo nurodyta, bet
sėklas bei itin sultingą vidurį aš irgi išėmiau, kad skrebučiai pernelyg
nedrėktų.
Imkite po kelis
bazilikų lapelius, dėkite vieną ant kito, susukite į „cigarą“ ir pjaukite plonomis juostelėmis. Susuktus lapelius daug
lengviau supjaustyti juostelėmis.
Pomidorus
sumaišykite su bazilikais, druska bei pipirais. Dėkite ant dar šiltų skrebučių,
šlakstykite alyvuogių aliejumi ir skanaus!
O, J.Viewz ir tas nuostabus klipas (mm).
AtsakytiPanaikintiKad ir kaip nuvalkiota, paprastume slypi genialumas. Kaip ir šiuose skrebučiuose.
Niam niam kaip skaniai atrodo
AtsakytiPanaikintiTaip taip, labai teisingai pasakei! Apie džinsus ir vandenį, ir paprastumą...Mane irgi panašios mintys aplankiusios :)
AtsakytiPanaikintiSkaniosdienoss, man atrodo, pas Tave tą klipą ir pasigavau. Labai jis man savas :)
AtsakytiPanaikintiIndre, ačiū, vaišinkis ;)
Sandra, gal čia pavasaris mus taip veikia? :)
Mano tinginiui dabar tik tokius ir gaminti :D
AtsakytiPanaikinti