2012 m. spalio 23 d., antradienis

Salotos su apvirtomis kriaušėmis, mozarella bei karamelizuotais riešutais


Kaip gi smagu būtų nusispjauti ant visko, susikrauti mažytį lagaminą, pasiimti maudymkes bei akinius nuo saulės ir išvažiuoti. Pabūti ten, kur šilta, šviesu ir linksma. Negalvoti. Mėgautis.


Prisipažinsiu, nesu tokia jau ypatinga salotų mylėtoja. Žinoma, kartais užeina noras suvalgyti kažką lengvo, žalio ir nekaloringo, bet ne taip dažnai, kaip reikėtų.
Senų seniausiai vos ne kasdieną mėgavausi šitomis salotomis su vištiena,migdolais bei džiovintomis slyvomis iš TastyArt. Kaip ir teigia pati autorė, receptas tikrai geras. Ir išvis, Brigitos bloge vis surandų idėjų lengviems patiekalams. Gaila tik, kad receptai atsinaujina ne taip dažnai (kas skundžiasi..)
O šitą receptą suradau naujoje knygoje The Newlyweds Vegetarian Cookbook (gi reikia retkarčiais ir gaminti, ne tik knygas pirkti).
Rudeniškumo tokioms lengvoms salotoms suteikia cinamonas bei riešutai. Skonis labai švelnus ir subtilus, ne per ryškus. Saldžios ir minkštos kriaušės, pieniškas mocarelos sūris, dieviškai skanūs, saldūs ir traškūs riešutai bei visa tai atsveriantis gaivus užpilas. Labai.


Salotos su apvirtomis kriaušėmis, mozarella bei karamelizuotais riešutais
4 porcijos
The Newlyweds Vegetarian Cookbook

1 cinamono lazdelė (naudojau gerą žiupsnį malto)
2 kriaušės, nenuluptos, perpjautos į 4 dalis
150g sumaišytų lapų (puikiai tinka kiek kaitraus skonio lapai)
80g mozarella sūrio, suplėšyto gabaliukais (originale naudojama ricotta)

50g karijų riešutų
¼ a.š. džiovintos chilli paprikos
2 š. skysto medaus
druska

2-3š. graikinių riešutų aliejaus (arba jūsų mėgstamo)
1 laimo sultys
maža chilli paprika (naudojau džiovintą)

Į mažą prikaistuvį įpilkite vandens, įmeskite cinamono lazdelę ir sudėkite kriaušes. Kaitinkite and mažos ugnies, kol kriaušės suminkštės (turi būti panašios į kenservuotas). Man prireikė apie 10min.
Riešutus sudėkite į keptuvę, užberkite nemažą žiupsnį druskos bei paprikos ir paskrudinkite, kol riešutai įgaus gražią auksinę spalvą. Sumažinkite ugnį, sudėkite medų ir kaitinkite dar keletą minučių, vis pamaišydami. Riešutus po vieną išimkite ir sudėkite ant sviestinio popieriaus (džiūdami pasidaro itin lipnūs).
Užpilui sumaišykite aliejų, laimo sultis, papriką bei žiupsnelį druskos.
Į lėkštę dėkite lapus, po du kriaušių ketvirčius bei sūrio. Pabarstykite laužytais riešutais bei apšlakstykite užpilu.
Skanaus!



4 komentarai:

  1. bet tai kaip pirštu į akį - ne tik pirkti, bet ir gaminti :D knygų krūva, o pagamintų receptų vos pora...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu uz receptuka! Puikiai tiks vakarienei ar savaitgalio tingiems vakarams :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  3. Marta, matyt, tai visų mūsų liga. O jau apie išsaugotus receptus iš interneto nė nekalbu... :)

    Anonime, ačiū, kad skaitai :) aga, lengvai ir greitai vakarienei :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gaminau prieš kelias dienas, šiandien vėl gaminsiu. Labaaaaiii jau skanios, tik mocarelos visa rutuliuka (130g) dviem porcijom sunaudojau ir į užpilą paprastos citrinos sultis pyliau, nes laimo nelabai mėgstu. Bent jau man valgant ekstazę sukelia :)

    AtsakytiPanaikinti