Kaip gi smagu būtų
nusispjauti ant visko, susikrauti mažytį lagaminą, pasiimti maudymkes bei
akinius nuo saulės ir išvažiuoti. Pabūti ten, kur šilta, šviesu ir linksma.
Negalvoti. Mėgautis.
Prisipažinsiu,
nesu tokia jau ypatinga salotų mylėtoja. Žinoma, kartais užeina noras suvalgyti
kažką lengvo, žalio ir nekaloringo, bet ne taip dažnai, kaip reikėtų.
Senų seniausiai
vos ne kasdieną mėgavausi šitomis
salotomis su vištiena,migdolais bei džiovintomis slyvomis iš TastyArt. Kaip ir
teigia pati autorė, receptas tikrai geras. Ir išvis, Brigitos bloge vis surandų
idėjų lengviems patiekalams. Gaila tik, kad receptai atsinaujina ne taip dažnai
(kas skundžiasi..)
O šitą receptą
suradau naujoje knygoje The Newlyweds Vegetarian Cookbook (gi reikia retkarčiais ir gaminti, ne tik knygas pirkti).
Rudeniškumo tokioms lengvoms salotoms suteikia cinamonas bei
riešutai. Skonis labai švelnus ir subtilus, ne per ryškus. Saldžios ir minkštos
kriaušės, pieniškas mocarelos sūris, dieviškai skanūs, saldūs ir traškūs
riešutai bei visa tai atsveriantis gaivus užpilas. Labai.
Salotos su
apvirtomis kriaušėmis, mozarella bei karamelizuotais riešutais
4 porcijos
The Newlyweds Vegetarian Cookbook
1 cinamono
lazdelė (naudojau gerą žiupsnį malto)
2 kriaušės,
nenuluptos, perpjautos į 4
dalis
150g sumaišytų
lapų (puikiai tinka kiek kaitraus skonio lapai)
80g mozarella sūrio, suplėšyto gabaliukais (originale naudojama ricotta)
50g karijų
riešutų
¼ a.š. džiovintos
chilli paprikos
2 š. skysto
medaus
druska
2-3š. graikinių
riešutų aliejaus (arba jūsų mėgstamo)
1 laimo sultys
maža chilli
paprika (naudojau džiovintą)
Į mažą
prikaistuvį įpilkite vandens, įmeskite cinamono lazdelę ir sudėkite kriaušes.
Kaitinkite and mažos ugnies, kol kriaušės suminkštės (turi būti panašios į
kenservuotas). Man prireikė apie 10min.
Riešutus sudėkite
į keptuvę, užberkite nemažą žiupsnį druskos bei paprikos ir paskrudinkite, kol
riešutai įgaus gražią auksinę spalvą. Sumažinkite ugnį, sudėkite medų ir
kaitinkite dar keletą minučių, vis pamaišydami. Riešutus po vieną išimkite ir
sudėkite ant sviestinio popieriaus (džiūdami pasidaro itin lipnūs).
Užpilui
sumaišykite aliejų, laimo sultis, papriką bei žiupsnelį druskos.
Į lėkštę dėkite
lapus, po du kriaušių ketvirčius bei sūrio. Pabarstykite laužytais riešutais
bei apšlakstykite užpilu.
Skanaus!
bet tai kaip pirštu į akį - ne tik pirkti, bet ir gaminti :D knygų krūva, o pagamintų receptų vos pora...
AtsakytiPanaikintiAciu uz receptuka! Puikiai tiks vakarienei ar savaitgalio tingiems vakarams :)
AtsakytiPanaikintiSkaitytoja
Marta, matyt, tai visų mūsų liga. O jau apie išsaugotus receptus iš interneto nė nekalbu... :)
AtsakytiPanaikintiAnonime, ačiū, kad skaitai :) aga, lengvai ir greitai vakarienei :)
Gaminau prieš kelias dienas, šiandien vėl gaminsiu. Labaaaaiii jau skanios, tik mocarelos visa rutuliuka (130g) dviem porcijom sunaudojau ir į užpilą paprastos citrinos sultis pyliau, nes laimo nelabai mėgstu. Bent jau man valgant ekstazę sukelia :)
AtsakytiPanaikinti