2012 m. spalio 30 d., antradienis

Pusryčių keksiukai


Receptų knyga plyšta, o klausimas „Ką valgyti?“ tebekankina. Daugiausia problemų kyla su pusryčiais. Dėl fantazijos/laiko stokos dažniausiai renkuosi kiaušinius, sumuštinius arba banalų jogurtą su vaisiais (ir kartais granola). Ir visa tai yra be galo skanu, bet kartais norisi kažko kitokio. Lėto ir savaitgališko. Ir kad nesuprastum, ar valgai pusryčius, ar visgi desertą.

Pusryčių keksiukai
12 keksiukų
The Newlyweds‘ Vegetarian Cookbook

170g minkštų džiovintų abrikosų (dedu perpus su slyvomis)
170g nesaldinto dribsnių mišinio (muesli)*
250g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
250ml nesaldintų obuolių sulčių/pieno
3 v.š. aliejaus
100ml skysto medaus/agavos sirupo
1 didelis kiaušinis

*mano mišinyje buvo avižiniai dribsniai, smulkinti linų sėmenys, riešutais ir džiovinti vaisiai

Orkaitę įkaitinkite iki 190°C.
Dideliame dubenyje sumaišykite supjaustytus vaisius, dribsnius, miltus bei kepimo miltelius. Kitame inde šakute suplakite likusius ingredientus. Šlapią mišinį supilkite į sausą. Išmaišykite, bet stenkitės nepermaišyti.
Tešlą sudėkite į keksiukų formeles, išklotas kepimo popieriumi (nereikia, jei naudojate silikonines formeles).
Kepkite apie 20-25min, arba kol gražiai paruduos.
Skanaus!



3 komentarai:

  1. Man lėti savaitgalio pusryčiai asocijuojasi su visokiausiais blynais, bet šitų keksiukų irgi neatsisakyčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesą pasakius, tai ir man su blynais bet šįkart norėjosi kažko sveikuoliškesnio ir lengvesnio :)

      Panaikinti