Receptų knyga
plyšta, o klausimas „Ką valgyti?“ tebekankina. Daugiausia problemų kyla su
pusryčiais. Dėl fantazijos/laiko stokos dažniausiai renkuosi kiaušinius,
sumuštinius arba banalų jogurtą su vaisiais (ir kartais granola). Ir visa tai
yra be galo skanu, bet kartais norisi kažko kitokio.
Lėto ir savaitgališko. Ir kad nesuprastum, ar valgai pusryčius, ar visgi
desertą.
Pusryčių
keksiukai
12 keksiukų
The Newlyweds‘ Vegetarian Cookbook
170g minkštų
džiovintų abrikosų (dedu perpus su slyvomis)
170g nesaldinto
dribsnių mišinio (muesli)*
250g miltų
2 a.š. kepimo
miltelių
250ml nesaldintų
obuolių sulčių/pieno
3 v.š. aliejaus
100ml skysto
medaus/agavos sirupo
1 didelis
kiaušinis
*mano mišinyje
buvo avižiniai dribsniai, smulkinti linų sėmenys, riešutais ir džiovinti
vaisiai
Orkaitę
įkaitinkite iki 190°C.
Dideliame
dubenyje sumaišykite supjaustytus vaisius, dribsnius, miltus bei kepimo
miltelius. Kitame inde šakute suplakite likusius ingredientus. Šlapią mišinį
supilkite į sausą. Išmaišykite, bet stenkitės nepermaišyti.
Tešlą sudėkite į
keksiukų formeles, išklotas kepimo popieriumi (nereikia, jei naudojate
silikonines formeles).
Kepkite apie 20-25min,
arba kol gražiai paruduos.
Skanaus!
Man lėti savaitgalio pusryčiai asocijuojasi su visokiausiais blynais, bet šitų keksiukų irgi neatsisakyčiau :)
AtsakytiPanaikintiTiesą pasakius, tai ir man su blynais bet šįkart norėjosi kažko sveikuoliškesnio ir lengvesnio :)
PanaikintiAčiū, geras receptas, išmėginsiu
AtsakytiPanaikinti