Vasarą viskas
atrodo kitaip. Rodos, dideli ir svarbūs dalykai matomi pro šiek tiek rožinius
akinius, su humoru ir šypsena. Nes juk negali nutikti nieko blogo, kol šviečia
kaitri saulė, o aplinkinis pasaulis liejasi ramia ir atsipalaidavusia tėkme.
O štai mane vėl
apsėdo suknelių manija. Paprastų, vakarinių, LB, itin trumpų bei siekiančių
žemę. Nesvarbu. Rūpinuosi tik tuo, kad milžiniška spinta nors ir yra
milžiniška, bet ne begalinė.
***
Sakysit, vasara,
salotų geriau kokių parodytų, o ji vis su savo šokoladais. Ką jau padarysi –
šokolado norisi visada, nepriklausomai nuo oro.
Mano saldainių sluoksniai neišėjo tokie tobulai lygūs, kaip pas autorę, bet skonio tai nė kiek nepakeitė. Juodai balti saldainiai, tirpstantys burnoje, sukuria pieniško šokolado iliuziją – ne pernelyg kartūs, bet pakankamai šokoladiniai. O susmulkinti lazdyno riešutai primena visų mėgstamą Nutellą. Saldainiai mums labai patiko, kažkuo priminė tuos populiariuosius Nutellos saldainius, bet jei rinkčiausi, imčiau tuos. Sunku paaiškinti, kodėl. Turbūt, dėl senos ir nuoširdžios meilės šiam lazdyno riešutų kremui. O kas gi jo nemėgsta?
Mano saldainių sluoksniai neišėjo tokie tobulai lygūs, kaip pas autorę, bet skonio tai nė kiek nepakeitė. Juodai balti saldainiai, tirpstantys burnoje, sukuria pieniško šokolado iliuziją – ne pernelyg kartūs, bet pakankamai šokoladiniai. O susmulkinti lazdyno riešutai primena visų mėgstamą Nutellą. Saldainiai mums labai patiko, kažkuo priminė tuos populiariuosius Nutellos saldainius, bet jei rinkčiausi, imčiau tuos. Sunku paaiškinti, kodėl. Turbūt, dėl senos ir nuoširdžios meilės šiam lazdyno riešutų kremui. O kas gi jo nemėgsta?
apie 20 saldainių
šaltinis – Verry
Merry Veggies
Receptas su
mano pakeitimais
Tamsus sluoksnis:
200g juodojo
šokolado
140g riebios
grietinėlės
30g pakepintų ir
smulkiai sumaltų lazdyno riešutų
Baltas sluoknis:
100g baltojo
šokolado
30g riebios
grietinėlės
15g pakepintų ir
smulkiai sumaltų lazdyno riešutų
kakava pabarstymui
Šaltinyje rašoma,
jog grietinėlę reikia užvirinti ir supilti ant susmulkinto šokolado. Gerai
išmaišyti. Jeigu šokoladas neištirpsta iki galo, statyti į vandens vonelę ir
šiek tiek pakaitinti. Aš visada tirpinu šokoladą vandens vonelėje, supilu
grietinėlę ir išmaišau. Gal noprofesionalu, bet visada suveikia kuo puikiausiai
(tik ne tuo atveju, jeigu naudojate sviestą).
Kad ir koks būdas
jums priimtinas, ištirpinkite šokoladus (atskirai) ir sumaišykite su jiems
skirtu grietinėlės bei riešutų kiekiu. Standartinę kekso (arba panašaus dydžio)
formą užklokite maistine plėvėle, plonai pabarstykite persijota kakava.
Supilkite pusę tamsiojo sluoksnio, išlyginkite paviršių ir siųskite į
šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų. Likusius šokoladus laikykite šiltose vandens
vonelėse. Kai pirmas sluoksnis sustings, pilkite visą baltą šokoladą,
išlyginkite paviršių ir statykite į šaldytuvą. Sustingus antrajam sluoksniui
supilkite trečią – likusį juodą šokoladą. Kai trečias sluoksnis šiek tiek
sustings, pro sietelį paviršių pabarstykite kakava ir siųskite į šaldytuvą
kelioms valandoms. Prieš tiekdami supjaustykite kvadratėliais.
Skanaus!
Sveika sugrįžus, seniai matyta! Man kaip visuomet, gera tave skaityti :)
AtsakytiPanaikintiNes juk negali nutikti nieko blogo, kol šviečia kaitri saulė, o aplinkinis pasaulis liejasi ramia ir atsipalaidavusia tėkme.
AtsakytiPanaikintiMano žodžiai :) Negali. )
Nereikia salotų. Taip neįdomu. Ir pati pakankamai susimąstau, kad su saldumynais pristabdyt reikėtų, betrūko, kad ir internetas dar apie tai primintų :D
Sandra, ačiū :) Visada malonu susilaukti tokio komentaro :)
AtsakytiPanaikintiDiana, jau seniai pastebėjau, kad mūsų nuotaikos sutampa ;)
Teisingas požiūris :D