2010 m. rugsėjo 18 d., šeštadienis

Sodri daržovių sriuba su žuvimi

Nė nežinojau, kaip pavadinti šią sriubą, nes tai nėra tikroji žuvienė. Tai sodri ir kvapni daržovių sriuba su žuvies gabaliukais. Kažkas panašaus. Bet svarbiausia, jog sriubos skonis išties nuostabus, o ji, nors ir nekaloringa, bet pakankamai soti.
skonis – 10/10
2 porcijos
1 porcija – 130kcal be priedų

Nuovirui:
gabaliukas saliero šaknies
pusė morkos
pusė svogūno
pusė mažo rūgštaus obuolio (itin tinka prie žuvies)
pusė nedidelio pomidoro
2 česnako skiltelės
gabaliukas paprikos
keli lauro lapeliai
juodieji pipirai
žiupsnelis kmynų
švieži krapai (naudojau stiebelius, nes šakelių pagailėjau. Aromatas lygiai toks pats)

70g menkės/jūros lydekos filė
1 didelė bulvė (170g)
pusė morkos (40g)
pusė svogūno (40g)
šaukštelis aliejaus
juodieji mailti pipirai, džiov. bazilikai, raudonėliai
druska

lydytas sūrelis
švieži krapai


Daržoves ir prieskonius, skirtus nuovirui užpilkite vandeniu ir virkite 30-40min. ant mažos ugnies. Jei norite sodresnio skonio, daržoves pakepinkite ant sausos keptuvės arba orkaitėje. Sultinį nukoškite, daržoves išmeskite.
Bulves supjaustykite kubeliais. Morką bei svogūną susmulkinkite, pakepinkite sausoje keptuvėje. Sudėkite daržoves į sultinį, virkite 10-15min. Žuvies filė įtrinkite druska bei prieskoniais. Kol daržovės verda, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite filė. Tada ją susmulkinkite ir sudėkite į sriubą. Virkite dar keletą minučių, kol bulvės suminkštės. Tiekite su lydytu sūreliu (itin rekomenduoju jį, o ne grietinę) ir šviežiais krapais.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą