2011 m. liepos 27 d., trečiadienis

Mocarelos skrebučiai su nektarinais

Šokiai ir šiek tiek šampano. Begalinis juokas. Malonus nuovargis. Daug emocijų. Viskas gerai.
***
Visada mėgau nedesertinius patiekalus su vaisiais – vištiena su persikais, baklažanai su razinomis, brie su spanguolėmis... Mocarela su nektarinais irgi, kaip pasirodo, puikiai dera. Nuo originalaus recepto stipriai nutolau – ten naudojamas ožkos pieno sūris. Bet kadangi ožkos pieno sūris man smirda neplautomis ožkomis, jo nemėgstu. Su švelniąja mocarela be galo skanu. Brie, manau, irgi puikiai tiktų. O ir cheddar stiliaus sūris čia būtų visai į temą.

Mocarelos skrebučiai su nektarinais
2 porcijos
adaptuota iš BBC Good Food 08 2011

4 riekelės prancūziško batono (arba bagetės)
gabalėlis mocarelos
2 sunokę nektarinai
šaukštas medaus
1 laimo sultys
1 nedidelis čili pipiras (naudoju miltelius)

Mocarelą supjaustykite, sudėkite ant batono riekelių ir pakepkite įkaitintoje orkaitėje, kol viršus gražiai apskrus (apie 10min). Tuo metu nektarinus stambiai supjaustykite (nelupkite). Sumaišykite medų, laimo sultis ir labai smulkiai sukapotą čili (arba miltelius). Užpilkite ant nektarinų ir išmaišykite. Skrebučius tiekite dar šiltus su nektarinų salotomis.
Skanaus!



2 komentarai:

  1. Jau noriu išbandyti!
    Mmm... Įrašyta į artimiausius planus. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš taip įžūliai paklausiu, Juliana, ar neapleidi blog'o? Tu TIK atostogauji? :>
    Ane? Ane? Ane? Ane?

    AtsakytiPanaikinti