Šokoladas, šokoladas, šokoladas... O nuo pirmadienio/kito mėnesio/Naujųjų – lieknėsime.
Iš ryto skęsdama naujuose mėgstamų tinklaraštininkų receptuose vis pagalvoju, kad gyvenimo neužteks viską išbandyti.
Kadangi merginos reklamuoja naujai atrastus tinklaraščius, beveik užsikrečiau ir aš. O paskui šovė mintis, jog būtų labai sunku išskirti keletą geriausių. Vieni gražiai fotografuoja, kitų receptai visada pavyksta, treti moka užburiančiai rašyti... Ne, geriausių nesirinksiu. Viršuje, ties užrašu Myliu galite pamatyti ilgeliausią sąrašą tų, kuriuos aš jau atradau. O kiek dar liko...
Pakelkite ranką, kas nemėgsta Nutellos? Žinoma, ją galima kabinti šaukšteliu arba tepti ant duonos, kaip siūlo reklamos. Arba galite pasigaminti burnoje tirpstančius saldainius, išsikepti pyragą arba štai šitokius dvigubus sausainukus.
Sausainiai išėjo labai panašūs į Amerikietiško stiliaus parduotuvinius – traškūs, saldūs, šiek tiek minkšti viduje. Visgi, kitąkart dėčiau mažiau kakavos – jos skonis trukdo atsiskleisti Nutellos riešutiškumui. Pertepimui kremą maišiau su šiek tiek šokolado – dėl skonio ir konsistencijos.
Dvigubi Nutellos sausainiai
14-15 dvigubų sausainių
šaltinis – Baked in
1 ½ puodelio miltų (170g)
1/3 puodelio kakavos (40g) – kitą kartą dalį kakavos keisčiau miltais
1a.š. kepimo miltelių
110g sviesto
1 puodelis cukraus (225g) – dėjau tik 120g, buvo tobulai saldu
1/3 puodelio Nutellos arba panašaus tipo kremo (apie 100g)
1/3 puodelio pieno (80ml)
druska pabarstymui (nebūtinai)
Nutella ir pieniškas šokoladas pertepimui
Sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Atskirame inde suplakite sviestą su cukrumi iki purumo (apie 3min). Sudėkite Nutellą ir plakite dar apie 1min. Per du kartus įmaišykite pieną bei miltus. Tešlą uždenkite ir statykite į šaldytuvą 30-40min (šilta tešla turėtų būti lipni, bet atšalusi puikiai susisuka į rutuliukus).
Orkaitę įkaitinkite iki 170°C karštumo. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Sausainių tešlą sukite į nedidelius rutuliukus (maždaug 1cm skersmens), dėkite ant skardos, palikdami nedidelius tarpus. Jeigu norite, ant viršaus užberkite šiek tiek jūros druskos. Kepkite 15-17min. Karšti sausainiai bus kiek minkšti, bet atšalę jie sukietėja.
Pertepimui Nutellą bei šokoladą (ėmiau apie 3 šaukštus Nutellos ir 60g šokolado) ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Palaukite, kol atšals ir ims stingti. Dėkite šiek tiek pertepimo per sausainio vidurį ir uždenkite kitu sausainuku (nespauskite). Palikite atšalti.
Skanaus!
o vau, nu šiti tai tikras dietų blogis :))
AtsakytiPanaikintiKokios ten dietos, kai stiklainis Nutellos vilioja savo šokoladiniais kerais ;))
AtsakytiPanaikintiaš imu viską, kas su šokoladu. Na, ne viską, bet šiuos tikrai reiks kepti
AtsakytiPanaikintiEgle, tą patį pagalvojau juos pamačiusi. Skanaus, jei kepsi :)
AtsakytiPanaikintiIneta, nes dažniasiai rašau labai vėlai vakarais, kai daugelis miega ;]
Vaišinkis )
Aš juos ir be pertepimo kirsčiau :) nors Nutella retas svečias pas mane - labai nepraktiškas produktas - indelio nepakanka vakarui :D
AtsakytiPanaikintiJuliana, žiūū, jog per metelius gerai patobulėjau su fotografavimu, šaunuolė ;)
AtsakytiPanaikintiIndre, aš taip ir dariau. O paskui pertepimą šaukštu :D
AtsakytiPanaikintiAga, su Nutella kyla panašių problemų ;)
Mindaugai, geriausias komplimentas ;)) Ačiū, pradžiuginai iš ryto ]
o tai sviesta reik istirpint?
AtsakytiPanaikintio sviesta istirpint reik?
AtsakytiPanaikintio sviesta istirpint reik?
AtsakytiPanaikinti