2011 m. kovo 26 d., šeštadienis

Avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir rozmarinu

Ką gi tas pavasaris daro su jaunom sielom... Nežinau kaip Jums, bet man labiausiai pasaulyje norėtųsi pabūti miške. Išsimaudyti šiltame ežere. Ryte eiti uogauti. Rinkti raudonskruostes žemuoges. O vakare, kai ims temti, užsikurti laužą ir su gitara dainuoti Mamontovo meilės dainas. Jausti pavasario gaivą. Kažkam tai taip mažai, o kažkam taip daug...


Prisipažinsiu, sausainius gaminti mane pastūmėjo 52 skanios savaitės. Ir labai gerai. Sausainiai labai netgi įdomūs. Pati sausainių konsistencija man labai patiko – vidus apyminkštis,  o paviršius be galo trapus. Labai labai. Totaliai skiriasi nuo pirktinių. Spanguolės, apelsinai ir rozmarinas suteikia ypatingą, nepakartojamą aromatą. Skanu, tikrai skanu.
P.S. Kaip visada, sumažinu cukraus ir miltų kiekį.

Avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir rozmarinu
14vnt.
1vnt. – 110kcal.
šaltinis – Мой Жужу

60g džiovintų spanguolių arba razinų (dedu per pusę)
60g sviesto
60g šviesiai rudojo cukraus
50g viso grūdo miltų
30g avižinių dribsnių
30g kokoso drožlių
40ml apelsinų sulčių (1 nedidelis apelsinas)
1a.š. tarkuotos apelsino žievelės
1a.š. kepimo miltelių
1a.š. džiovinto rozmarino (dedu smulkiai kapotą šviežią. Apie 1,5a.š.)
taip pat galite įdėti 50g smulkintų riešutų

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi ir apelsino žievele. Sudėkite likusius produktus ir gerai išmaišykite. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus, truputį juos suspauskite. Dėkite ant skardos, užklotos kepimo popieriumi. Kepkite apie 15min, arba kol gražiai paruduos. Kol karšti, sausainiai bus pakankamai minkšti ir labai trapūs, todėl atvėsinkite juos ant skardos ir tik tada nuimkite.
Skanaus!



6 komentarai:

  1. Baisiai jaukūs šie sausainiukai:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ar patiko saldžių sausainių derinys su rozmarinų? Labai ji mėgstu, bet kažkaip neatėjo į galvą į saldžius sausainius dėti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ineta, tai jau tikrai. Man labai labai patiko prie arbatos :)

    Viktorija, patiko. Tikrai taip. Apelsinas puikiai pabrėžia rozmarino skonį. Bet dar labiau man patiko pati sausainių konsistencija. Šiaip kasdien tokių (su rozmarinu) nevalgytum, bet retkarčiais labai netgi šaunu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ohh man patinka. Kaip tik šiandien padėjau baziliką - manau irgi reiks sugalvot kažką saldaus su jais :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mindaugai, smagu, kad patiko :)

    Indre, bazilikas saldumynuose man irgi patinka :) Ledai, džemas, želė, smoothie... daug visko daro. Aš tai mieliausiai ledus išbandyčiau :)

    AtsakytiPanaikinti