2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

Kepti spaghetti su pomidorais ir krevetėmis

Ne šiaip kepti, o en papillote, kitakalbiškai tariant. Skanumynas, kurį sunku nusakyti žodžiais. O ir pavadinimas privertė susimąstyti. Žodynas sužlugdo mano viltis ir sako, jog žodžio „papilotė“ nėra. Ir nieko keista – skamba jis tikrai nekaip. Spaghetti kepimo popieriuje? Kažkaip taip buitiška... Spaghetti kepti kepimo popieriuje? Pernelyg jau sviestuotas tas sviestas išeina. Išmintingi senoliai tokiems atvejams sugalvojo puikų priežodį – kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Tai jau taip – kad ir kaip šiuos spaghetti vadintum, jie vistiek liks fantastiškai skanūs.
Tokiu būdu keptas maistas kartu ir troškinasi savo sultyse, tad mėsa, vištiena, žuvis, pasta, ryžiai ir kiti patiekalai būna itin kvapnūs ir sultingi. Užima papildomų 15-20 minučių, bet, patikėkite, verta. Tikrai verta.

Originale autorė ima ne tik krevetes, bet ir kitas jūros gėrybes. Kadangi mane šie mažyčiai padarėliai su savo mažytėmis akutėmis stumia į nejaukią padėtį, nusprendžiau jų atsisakyti. Jei norite stipresnio skonio – drąsiai maišykite kelias jūros gėrybių rūšis.
Pomidorus rinkausi pjaustytus konservuotus sodriame pomidorų padaže. Man pakako 3 kupinų šaukštų. Rekomenduoju naudoti būtent konservuotus, nes švieži suteikia kiek kitokį, silpesnį skonį.
Iš prieskonių naudojau Provanso žolelių mišinį, džiovintą baziliką, raudonėlį (oregano) bei juoduosius pipirus.

Kepti spaghetti su pomidorais ir krevetėmis
1 porcija
šaltinis - Good things

50-60g spaghetti
3 šaukštai smulkintų konservuotų pomidorų (nepakenks ir daugiau)
80-90g šaldytų smulkių krevečių (neatšildykite)
2 sk. česnako
pusė rutuliuko mozzarella sūrio (jei neturite, galite nenaudoti, bet keisti kitu tikrai nerekomenduoju)
šlakelis aliejaus
druska, juodieji pipirai, džiovintas bazilikas, raudonėlis, Provanso žolelės

Dideliame puode užkaiskite vandenį. Pasūdykite jį, sudėkite makaronus, virkite 2-3min trumpiau, nei įprasta. Tuo metu česnaką susmulkinkite, sudėkite ant įkaitinto aliejaus. Maišydami kepkite iki auksinės spalvos. Sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite šlakelį vandens. Įberkite druskos, prieskonių ir, gerai išmaišę, troškinkite dar keletą minučių. Sudėkite šaldytas krevetes, išmaišykite ir troškinkite apie 5 minutes. Išvirus makaronams juos nukoškite, sumaišykite su padažu. Sūrį supjaustykite smulkiais kubeliais. Įkaitinkite orkaitę iki 180°. Paimkite maždaug 50cm ilgio kepimo popieriaus gabalą (galima ir mažesnį, bet iš didesnio neiškris), centre sudėkite makaronus, pabarstykite sūriu, šiek tiek sumaišykite. Popieriaus kampus pakelkite aukštyn ir gerai susukite. Neturi likti jokių plyšių. Kepkite 15-20min. Žavingiausia bus, jei makaronus taip ir patieksite ant stalo – neišimdami iš kepimo popieriaus.
Skanaus!




8 komentarai:

  1. Toks, sakyčiau, naujoviškas pastos paruošimo būdas. Reikės kada išbandyti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pateikimas labai originalus! Man patiko! O tas "užkepimas" orkaitėje ką sknoniui priduoda?:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rennie, jei bandysi, tai parašyk, ar patiko :)

    Sparnuoti, džiugu, kad patiko ;) Bandžiau gaminti trim būdais - nekepti, kepti formoje ir popieriuje. Taip pagaminti jie išeina lyg ir užkepti, bet labai sultingi, persisunkę krevečių ir prieskonių aromatu. Man labai patiko. O ir atrodo gražiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip idooooooooomu, ir dar su krevetėm, ir su pomidorais. Noriu labai labai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. wow! labai gera ideja! bus isbandyta! nuotraukos taaaip vilioja!super!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kotryna, būtiniausiai pabandyk :)

    Giedra, kai išbandysi, nepamiršk parašyti ar patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. įdomu įdomu... gundausi išbandyti šitą negirdėtą, neregėtą būdą.

    AtsakytiPanaikinti
  8. ačiū, ačiū, ačiū už tobulą recepčiuką! visiškas apsivalgymas :D

    AtsakytiPanaikinti