Mėgstu



Mano virtuvės tiesos (idėja ne mano ir nė nebandau jos savintis. Nežinau, kam pirmam ši mintis šovė į galvą, bet aš pirmąkart pamačiau tai saulėtoje virtuvėje). Taigi:
  1. Pieniškas šokoladas - absoliutus gėris. Aš nuo jo priklausoma. Ir nė kiek nesigailiu.
  2. Alyvuogės - visiškas blogis.
  3. Nieko nesuprantu apie vyną. Tiksliau, skirstau jį į 3 kategorijas: baltas, raudonas visai nieko (saldus) bei raudonas fe, kaip galima tai gerti?! (sausas).
  4. Geriausias vaisius - bananas
  5. Geriausi naktipiečiai - saldumynai
  6. Egzotiškas čili padažas? Imam! (bus 23 mano kolekcijoje)
  7. Klevų sirupas - tiesiog skystas rusvas cukrus
  8. Mėgstu obuolių pyragus. Jei ne mūsų šeimos tradicinis obuolių pyragas, mano kulinarės karjera galėjo taip niekada ir neprasidėti...
  9. Geriausi prieskoniai - bazilikas ir karis
  10. Ir cinamonas
  11. Nežinau, kas yra pâtisserie, pâté, sauté etc.
  12. Neragavau sūrio su mėlynuoju pelėsiu. Ir ožkos sūrio. Ir fetos.
  13. Philadelphia - tik paprastas tepamasis sūrelis. Kodėl jis tiek kainuoja?!
  14. Maniau, niekada negersiu alaus. Ir išvis, kaip galima gerti tokį neskanų ir keistą kvapą turintį daiktą...? Jį galima ne tik gerti. Jį galima pamėgti.
  15. Kai gaminu, mylimas katinas sėdi ant spintelės ir stebi visą procesą. Jaučuosi taip, lyg mane stebėtų Gordon Ramsay.
  16. Pagrindinis maisto ingredientas - gera muzika. Be jos pagaminti skanų patiekalą tiesiog neįmanoma.
  17. Nesu ragavusi risotto.
  18. Dievinu silikoną! (aš apie kepimo formas)
  19. Mėgstu jogurtą. Bet kokiu pavidalu.
  20. Maistas - puikus antidepresantas. Tiksliau, jo ruošimas.
  21. Kepti tortus mėgstu labiau, nei juos valgyti
  22. Valgydama beveik visada žiūriu Simpsonus. Arba House M.D.
  23. Mėgstu kioskinius kebabus. Ir nesvarbu, kad benamių kačių mieste žymiai sumažėjo
  24. Kaip galima valgyti riešutų sviestą? Juk tai tiršta, sūri žemės riešutų masė. Ir kodėl jis tiek kainuoja?
  25. Konditeriniai dažai sugadina kiekvieną - net ir skaniausią patiekalą.
  26. Konditeriniams aromatams (ar kaip ten jie) taikoma tas pats.
  27. Turiu nesveiką įprotį kaupti maistą. Mano šaldiklis lūžta. Spintelėse nėra vietų. Faktiškai, galėčiau neiti į parduotuvę mažiausiai mėnesį. Bet einu beveik kasdien.
  28. Antroje klasėje mokėjau kepti puikius pyragus. Dabar jie jau ne tokie skanūs.
  29. Vaikystėje nevalgiau grybų, žirnelių, cukinijų, baklažanų, grietinės, grietinėlės, pieno. Kažkuriuo momentu nevalgiau burokėlių, morkų. Ką gi aš valgiau??
  30. Dievinau lietinius su mėsos įdaru. Bet įdarą iškrapštydavau. Paprasti lietiniai netiko. Tas pats taikoma cepelinams. Ir balandėliams.
  31. Didelis puodelis cappuccino - geriausi pusryčiai.
  32. Kad ir kokia saldumynų maniakė esu, daugelyje receptų cukraus kiekį sumažinu trečdaliu. Kartais netgi daugiau.
  33. Turiu gal 20 arbatos rūšių. Geriu vieną (ramunėlių).
  34. Vaišindama žmones jaučiu begalinį nerimą. O kas, jei jiem nepatiks?!?!
  35. Skaniausi ledai - vainiliniai. Su riešutais ir razinomis. Iš vaikystės. Dabar tokių nebūna...
  36. Geriausiai gaminu vilkėdama suknele. Tikrai!
  37. Laaabai retai gaminu tiksliai pagal receptą. Viską susitvarkau pagal save.
  38. Visada skaičiuoju kalorijas. Ne dėl lieknėjimo. Tiesiog jaučiuosi ramiau, kai žinau, kiek jų suvartoju.
  39. Kai pirmąkart išgirdau, kad žmonės, eidami į svečius nešasi savo vyno butelį, nes kitoks jiems nelygis, buvau nuoširdžiai šokiruota. Mano manymu, tai didžiausia nepagarba šeimininkams
  40. Mėsa ar šokoladas? heh, tikriausiai supratot...
  41. Niekada nenaudoju prieskonių mišinių (a lia Mėsai, Vištienai, Salotoms). Jie nužudo bet kokį skonį.
  42. Žiema kvepia cinamonu.
  43. Vakarienę atiduoti priešui?? Niekada!
  44. Mėgstu valgyti viena.
  45. Jei aplinka kavinėje nejauki, maistas, kaip taisyklė, bus neskanus.
  46. Nesu ragavusi parmezano. Džiugas nepatiko.
  47. Gerbiu visus, kurie mane vaišina savos gamybos patiekalais. Ir net jei patiekalai man nepatinka, man vistiek malonu. Ir vistiek valgau tai, kas patiekta ant stalo. Bent jau dėl to, kad žmogus stengėsi.
  48. Turiu gal 15 skirtingų lėkščių. Jos nedera tarpusavyje. Tas pats su puodeliais.
  49. Padažai stikliukuose, sluoksniuotos mišrainės stiklinėse bei mažyčiai spalvingi užkandžiai lekštėse atrodo žiauriai gerai. Gaila, daugelis to nesuprastų...
  50. Turbūt niekada neišmoksiu gražiai fotografuoti maisto.
  51. Nesižaviu skambesiu. Nemanau, jog Provanse užauginti bazilikai kažkuo skanesni nei tie, kuriuos senelės parduoda turguje. Matyt, nesu gurmanė.
  52. Nekenčiu kečupo. Ir pomidorų padažo.
  53. Nemėgstu permokėti. Renkuosi pigesnį produktą, jei nepajuntu realaus skonio/kokybės skirtumo. Ir visai nesvarbu, jog maisto žinovai rekomenduoja gerą (brangų).
  54. Aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus turi keistą kvapą. Man jis baisiai nepatinka.
  55. Pavlova su avietėmis - tobuliausias desertas pasaulyje.
  56. Kartais galiu būti priekabi snobė. Kavinėje nevalgysiu, jei maistas atrodo negražiai ar patiektas ne taip. BET šaunioje kompanijoje šampanas puikiai geriasi iš plastikinių stiklinių.
  57. Visi mano svečiai žino, kad jeigu jiems norisi kažko valgomo, jie gali tai imti neatsiklausę. Jei jie nori arbatos, jie jos patys ir pasidaro (kartais ir man padaro). Štai tokia aš (ne)gera.
  58. Dievinu gražios formos stiklainėlius su mielais "rankų darbo" lipdukais. Ir nesvarbu, kad turinys neskanus. Ir kad kaina akivaizdžiai per didelė.
  59. Niekas man iki šiol nesugebėjo paaiškinti, kam pirkti ekologiškas bulves salotoms, o sriubai naudoti neekologiškas. Juk kažkaip nelogiška...
  60. Dievinu vaisius. Visus be išimties.
  61. Po metų pusė šių tiesų jau nebegalios.