2011 m. kovo 4 d., penktadienis

Vegetariška lazanija

neestetiškoji
Taip, yra tam tikrų patiekalų, kurie nemėgsta fotografuotis. Susiraukia ir parodo liežuvį vos pamatę artėjantį objektyvą.

Atsiras, turbūt, nedaug žmonių, kurie nemėgsta lazanijos. Na gerai, ką jau ten slėpti – klasikinės lazanijos pati nemėgstu. Bet juk tuo nesibaigia šis populiarus patiekalas – su pomidorais ar be, su špinatais, kepta paprika, grybais, lęšiais, pupelėmis, baklažanais, cukinija, ricotta, jautiena, keptos vištienos gabaliukais, žuvimi ar moliūgais. Visos įdomios, savotiškos ir skanios. Visos ypatingos.

Šįkart dariau vegetariškąjį variantą su pupelėmis ir daug daržovių. Visiška improvizacija, tad griežto recepto nėra. Ėmiau konservuotus smulkintus pomidorus sodriame pomidorų padaže, tad 100g visiškai užteko. Jei mėgstate – imkite daugiau. Jei neturite kažkokios daržovės – ne problema. Su šiuo patiekalu galima labai smagiai eksperimentuoti.

Vegetariška lazanija
3 porcijos

4 lazanijos lakštai
svogūnas
pora skiltelių česnako
1 nedidelė morka
gabalėlis saldžiosios paprikos
4-5 pievagrybiai
½ skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
100g smulkintų konservuotų pomidorų
1 maža cukinija
½ didelio baklažano
aliejus, druska, pipirai, čili paprika, džiovintos žolelės

gabaliukas sviesto (apie 20g)
šaukštas miltų
2 stiklinės pieno (aš imu 1 stiklinę pieno ir 1 stiklinę vandens)
sūris (aš renkuosi paprastą fermentinį)


Svogūną ir česnaką susmulkinkite. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais, pievagrybius - griežinėliais, morkas sutarkuokite. Jei norite, baklažaną pasūdykite ir, palaikę 20min, nuskalaukite. Taip daroma tam, kad dingtų įmanomas kartumas. Aš nesūdau, o iškart supjaustau kubeliais. Įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite smulkintas daržoves ir kepkite ant mažos ugnies. Sudėkite pomidorus, įpilkite stiklinę vandens (pusę kiekio vandens galima pakeisti vynu. Aš imu paprastą filtruotą vandenį). Troškinkite ant silpnos ugnies apie 15min. Sudėkite nuskalautas pupeles, pasūdykite, įberkite prieskonių. Jei reikia, įpilkite dar vandens, bet troškinys neturi būti labai skystas. Troškinkite dar 5-10min. Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais.
Padažui ant ištirpdyto sviesto pakepinkite miltus (nekepkite per daug), įpilkite šlakelį pieno ir labai gerai išmaišykite (tam puikiai tinka plakimo šluotelė). Maišydami supilkite visą pieną. Jei gerai išmaišėte pradžioje, nebus jokių gumulėlių. Pasūdykite, įdėkite prieskonių (itin tinka muskato riešutas, lauro lapeliai, bazilikas, baltieji pipirai). Kaitinkite ant mažos ugnies vis pamaišydami 5-7min.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Į kepimo formą įpilkite porą šaukštų padažo, dėkite lazanijos lakštą (nevirtą), trečdalį daržovių troškinio, trečdalį cukinijos, užpilkite puse stiklinės padažo. Taip dėkite du sekančius sluoksnius. Jei norite, galite papildomai berti tarkuoto sūrio. Dėkite paskutinį lazanijos lakštą, tolygiai paskleiskite padažą ant viršaus, gausiai barstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite kepimo popieriumi/folija ir kepkite 30-40min.
Skanaus!



Patinka lazanija?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą