2011 m. kovo 6 d., sekmadienis

Karštas. Baltas. Su levandom

Prisiminiau tą jaukią parduotuvikę su gražiais indais. Žiemą ji atrodė itin gražiai. Užeidavau į ją tiesiog pasižvalgyti. Tiesiog pabūti. Tiesiog užuosti tą jaukumo kupiną aromatą. Pirkdavau tik tada, kai kažkas pakerėdavo. Ir kartą, pirkdamą žydrą aukštą puodelį pagalvojau, kad jame fantastiškai atrodys karštas baltas šokoladas su kalnu plaktos grietinėlės. Ir jau mačiau save, susisupusią į pūkuotą pledą, žiūrinčią mielą filmą, su garuojančiu puodeliu karšto šokolado rankoje. Bet kai ilgai lauktas puodelis apsigyveno mano spintelėje, supratau, jog jo gėrimas – ne šokoladas. Jo gėrimas buvo kava su pienu, cinamonu ir žiupsniu vanilinio cukraus. Ir jokie kiti gėrimai jame atrodė ne taip. O ir kava buvo skani vien tik jame.
O šį itin įdomios formos puodelį atradau visiškai netikėtai. Net netyčia. Ir apie šokoladą buvau seniausiai užmiršusi. Pirkau, nes jis šaunus. Originalus. Kitoks. Ir, kaip jau turbūt supratote, šio puodelio gėrimas – karštas šokoladas. Juodas, pieniškas ar baltas, su apelsinais, cinamonu, levandomis ar karamele – visa tai nesvarbu. Visa tai tinka. Visa tai skanu.

Pienišką karštą šokoladą mėgstu be jokių priedų – tiesiog šokoladas+pienas. O štai baltasis man skaniausias su prieskoniais – šįkart renkuosi apelsino žievelę, cinamono žiupsnelį ir džiovintas levandas. Jomis piktnaudžiauti neverta – šių gėlyčių aromatas tikrai stiprus. Papildomai dedu keletą mini marshmallow saldainių, bet skonio jie nė kiek nepakeičia – reikalas, greičiau, dekoratyvinis.

Karštas baltasis šokoladas su levandomis
1 porcija

stiklinė pieno (250-300ml)
40g kokybiško baltojo šokolado
pusė apelsino/citrino/laimo (imu pastarąjį) žievelės, nupjautos daržovių skutikliu
žiupsnelis cinamono
žiupsnelis (apie ¼ a.š.) džiovintų levandų žiedų

Pieną su prieskoniais pašildykite (bet neužvirkite) ant mažos ugnies. Uždengę palaikykite 15min. Nukoškite, supilkite atgal į puodą. Sudėkite sulaužytą šokoladą ir, kaitindami ant mažos ugnies bei maišydami, jį ištirpinkite. Neužvirkite. Tiekite iškart.
Jei tiesiai į puodelį įmesite keletą marshmallows, jie labai šauniai ištirps. Itin tinka prie baltojo šokolado.
Skanaus!




3 komentarai:

  1. Mėlynosios levandos mėlynajame puodelyje atrodo tikrai puikiai ;) Dar niekada neteko ragauti karšto baltojo šokolado... mintis viliojanti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man šis puodelis tikrai fantastiškas:) aš ir norėčiau iš jo gerti karštą baltą šokoladą;) Labai jauku:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Citrina ir bulve, ir man patiko :) Būtinai paragauk, kol dar neatšilo per daug. Vasarą apie tokius gėrimus niekas negalvos ;)

    Ineta, ačiū :) Esu tikra, kad ir Tu turi savo mėgstamą puodelį, tad čiupk stiklinę pieno, gabaliuką šokolado ir pirmyn ;)

    AtsakytiPanaikinti