2011 m. vasario 27 d., sekmadienis

Baziliko arbata

Tikrai taip, su fantazija turiu problemų. Ne, ne gaminimo prasme. Šitą kilogramais pardavinėt galima būtų (ačiūdiev neišdedu čia visų savo šedevrų). Fantazijos trūksta vaizdine prasme. Senas geras fonas. Na patinka jis man, puikiai pabrėžia maisto spalvas ir formas, patogus beje – daugiau kieme fotografuoti nelabai ir yra kur. Tai vat ir kišu jį į kiekvieną fotosesiją.  Kita vertus, jeigu užkimbu už kažko, kas man baisiausiai patinka – džinsų, dainos, ledų, žmogaus ar knygos – būnu lyg apsėsta. Nieko kita man nepatinka, netenkina ir nedomina. Žinoma, iki tam tikros akimirkos. Tad, gal ir čia tas pats – visai ne fantazijos stoka (na gal truputį), bet dar ir keistos manijos. Tegul taip ir lieka.

Turiu dar vieną, šįkart jau kulinarinę, maniją. Ne salotos, desertai ar pyragai, o receptai, gulintys aplanke su droviu pavadinimu „Kiti“. Taigi, padažai, sirupai, gėrimai, džemai ir kiti „Kiti“. Štai, tarkim, gėrimų turiu 69 receptus. Na gerai, kai kurie jų – suderinami. Lieka gal kokie 50. Daugelis – kokteiliai (smoothie), keletas kompotų ir gera dešimtis arbatų – kriaušių ir medaus, ramunėlių su abrikosais (kuri greitai turėtų pasirodyti ir čia), su cinamonu, vanile, obuoliais ar apelsinais. Mėgstu arbatas. Jei spintelė virtuvėje būtų guminė, tikrai užkraučiai ją visokio plauko prieskoniais, pupelėmis ir arbatomis.

Kokia mano mėgstamiausia? Ramunėlių. Bet ne arbatinių, o tikrų – nesmulkintų ir nefasuotų vienkartiniais pakeliais. Kvepiančių medumi ir vasara. O dar mėtų. Ir žinoma, žalia su jazminais. O šįkart – kažkas įdomesnio. Iki šiol niekada nei mačiau, nei ragavau arbatos iš baziliko. Gaminimas – nuodėmingai paprastas, skonis ir aromatas – vasariškas. Geriu ją šiltą, padardintą citrina ir medumi (būtinų būtiniausiai, jis padeda sukurti visišką harmoniją). O dar autorė sako, kad jei gaminsite iš violetinio baziliko, arbata bus... mėlynos spalvos. Aha, o dabar įsivaizduokite savo svečių, reakciją. Kai įspaudi citrinos/apelsino sulčių, spalva tampa rožinė.

Baziliko arbata
1 stiklinė
šaltinis – ideas for dinner

stiklinė verdančio vandens
saujelė baziliko (naudoju kelis lapelius, visa kita – stiebeliai)
citrinos skiltelė
medus/cukrus

Žoleles nuskalaukite, užpilkite karštu vandeniu ir pavirkite apie 10min. Išjungę ugnį uždenkite ir palaikykite dar 15-20min. Tiekite įspaudę citrinos sulčių bei įdėję medaus.
P.S. Asmeniškai man arbata skaniausia kiek atvėsusi. Be to, nepamirškite, jog jei dėsite medų į karštą skystį, visos jo gerosios savybės pradings.





O kokią arbatą mėgstate Jūs?

9 komentarai:

  1. O man tas tavo fonas patinka:)))
    Arbatas visokias mėgstu, kažkada gėriau va tokią panašią, tai labai patiko, bet mėgstu tai labiausiai žalią:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ineta, paguodei dėl fono :) bet jaučiu laikas bent kažkokio įvairumo įnešti :D
    Aga, žalią ir aš mėgstu. Būtinai su šlakeliu citrinos sulčių (+dar skaičiau kažkur, kad citrusai keliagubai padidina geras žaliosios arbatos savybes)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oo kokia egzotiška arbata, reiks išbandyti. Aš žiemą panašią darau tik iš mėtų. O vasarą iš tų pačių mėtų labai skanus limonadas išeina.

    AtsakytiPanaikinti
  4. o as visada paziuriu ir galvoju:"kaip graziai atrodo maistas tokiam fone!", kad man toki!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kotryna, o kaip limonadą darai? Jei patinka žolelių arbatos, tai ir ši, manau, patiks :)

    giedra, asmeniškai man ant bet kokio medžio gražu - seno, kaip manasis, ar naujo. Visokios pjaustymo lentos ar tiesiog lentų gabalai iš Senukų ar kaimyno kiemo - "dėkingiausias" fonas. Visad išeina gražiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Darau paprastai: Į stiklinę vandens įmetu kelis mėtos lapelius, įspaudžiu citrinos ir įmetu ledukų. Tikrai atgaiva karštą vasaros dieną.

    P.S. Man fonas irgi labai patinka, kol kas dar nepabodo. O rimtai tokių lentelių būna pirkti? Aš buvau įsitikinusi, kad čia stalas, reiks pasižvalgyti.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tokių senų paprastose parduotuvėse nelabai rasi, bet gerai atrodo ir ant paprasto medžio. O čia ne stalas, o sena dėžė, stovinti šalia tvoros :)
    Nebent paieškot kokio seno stalo/taburetės/tiesiog lentos blusturgyje. Ten tai tikrai gerų dalykų kažkada mačiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Fonas labai geras - duoda vientisumo. Kaip kad įsijungus duonos ir žaidimų automatiškai tikiuosi "tos" lentos taip ir čia :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Niekad nepagalvojau apie baziliko arbatą, o jis vienas mano mėgiamiausių prieskonių. Mmm. Jau mano fantazijoje ji garuoja, dabar tereikia, kad ji iš ten išliptų :).

    AtsakytiPanaikinti