2011 m. vasario 25 d., penktadienis

Pavasariški spaghetti su citrininiu padažu

Vakar ryte, eidama namo, pagalvojau, jog turbūt jau pavasaris. Ne, ne tas, svajonėse ir mintyse, o tikras. Ir nekalbėsiu apie paukščių čiulbesį, gėlių žydėjimą, vis anksčiau atsibundančią saulę – Jūs ir patys tai puikiai žinot. Tokiais rytais džiūgauju, jog gyvenu taip toli nuo metro stoties – kiekvienas žingsnis – tikra palaima. O jei dar ausyse skamba, tarkim, tokia daina...


Buvo keletas tokių mėnesių, kai negalėjau gyventi be... makaronų (pastos, gražiai tariant). Valgyčiau ją kasdien – su pievagrybiais, baklažanais, kepta paprika, cukinijomis, špinatais, pesto, mėsos kukuliais, krevetėmis ar tiesiog su pomidorais ir česnako skiltele. Ir visi receptai su pasta man atrodė baisiausiai skanūs. Dabar kiek aprimau, bet vistiek pasigaminu kokį patiekalą bent porąkart į mėnesį. Šis receptas – absoliučiai pavasariškas. Kvapni citrinos gaidelė, šparaginių pupelių lengvumas, šviežių bazilikų spalva ir aromatas...
Bandžiau kelis variantus – su šparaginėmis pupelėmis be baziliko, be vištienos, su brokoliais vietoj pupelių, tik originalo dar neišbandžiau – su žirneliais. Irgi skamba baisiai skaniai. Be to, stipriai rekomenduoju naudoti baziliką – su citrina jis pakvimpa itin gaiviai ir pavasariškai.

Pavasariški spaghetti su citrininiu bazilikų padažu
1 porcija
390 kcal
šaltinis – Книга гастронома. Про макароны

50g spaghetti (arba tagliatelle, kaip originale)
100g vištienos filė
50g šparaginių pupelių (naudoju šaldytas)
šaukštas tepamojo sūrelio (kaip Philadelphia)
žievelė, nutarkuota nuo visos citrinos
1-2 šaukštai citrinos sulčių
2 česnako skiltelės
pora šakelių šviežio baziliko
šlakelis aliejaus, druska, pipirai

Spaghetti išvirkite gerai pasūdytame vandenyje. Mėsą supjaustykite juostelėmis. Aliejų įkaitinkite, sudėkite vištieną ir pakepkite iki rusvumo. Sumažinkite ugnį iki minimumo, po minutės sudėkite sukapotą česnaką (atsargiai su įkaitusia keptuve, česnakas greitai skrunda). Įpilkite šlakelį vandens , sudėkite citrinos žievelę, supilkite sultis, įberkite druskos ir pipirų. Kaitinkite ant silpnos ugnies keletą minučių. Tuo metu į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite šparagines pupeles (galite perpjauti į 2-3 dalis). Virkite 3-4min, kol suminkštės. Į vištieną sudėkite sūrelį, pupeles, susmulkintą baziliką, jei reikia, įpilkite dar šlakelį vandens. Makaronus nukoškite. O toliau – pagal norą: galite juos dėti į keptuvę ir maišyti su padažu, galite dėti į lėkštę ir padažą pilti ant viršaus. Padažą rekomenduoju daryti ne itin tirštą, kad visi makaronai juo pasidengtų.
Skanaus!



4 komentarai:

  1. Man labai patinka tavo tinklarastis!stengiuos perskaityti naujausius irasus. Labai idomu,nuotraukos grazios,o stai dar ir mano dievinamu makaronu receptas!super.sekmes tau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, netikėta ir džiugu girdėti tokius žodžius :)
    Irgi dievinu makaronus, o šie tikrai verti dėmesio (:

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo puikia - jau ne pirmą įrašą šiandien užtinku makaronų su citrina ir manau, kad verta pabandyti ir man :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre, pabandyt tikrai verta. Ypač dabar, kai taip norisi pavasario. O jei dar su šviežiom žolelėm ir kokia žaliaspalve daržove - taip ir jauti, kad jis jau už kampo ;)

    AtsakytiPanaikinti