Ne visai seniai atradau špinatus. Tiksliau, atradau būdą, kaip gaminti dieviškai skanius špinatus. O kai jau turime dieviškai skanius špinatus, koks skirtumas, ką su jais darysime – dėsime į pastą, lazaniją, ryžius, blynelius, valgysime kaip garnyrą ar desertą. Jie paskanins bet kokį patiekalą.
Špinatai, beje, itin tinka prie virtų/keptų kiaušinių. Tiesiog tobulai. Ir sūris čia labai netgi į temą. O jei dar su pilno grūdo duonos riekele... Puikus derinys skaniam rytui.
1 porcija
1 kiaušinis
šaukštas tarkuoto sūrio
apie 50g šaldytų, geriau nesmulkintų špinatų (aišku, galima ir šviežių)
2 skilt. česnako
1 itin mažas svogūnas (naudoju banana shallots, jie daug švelnesni. Bet tiks bet kokie)
šaukštas kreminio sūrelio
šlakelis aliejaus
muskato riešutas, dž. bazilikai, druska, pipirai
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Smulkiai sukapotą svogūną ir česnaką pakepinkite ant šlakelio aliejaus. Vos jiems įgavus auksinį atspalvį, sudėkite atšaldytus špinatus, įpilkite keletą šaukštų vandens ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol liks 1-2 šaukštai skysčio. Įdėkite sūrelį, suberkite prieskonius, išmaišykite. Įšjungę ugnį įmaišykite sūrį. Į formelę dėkite špinatus, įmuškite kiaušinį ir statykite į karštą orkaitę. Kepkite apie 10min arba iki norimo trynio kietumo. Tiekite su šviežia arba skrudinta duona.
Skanaus!
Atrodo puikiai. Manau ryt pusryčiausiu omletą, nes daugiau nieko nėra šaldytuve. Bet pasvajoti apie tokius pusryčius kaip pas tave galima (:
AtsakytiPanaikintiAčiū :) mano pusryčiai irgi dažniausiai daug paprastesni, bet kartais galima ir pasilepinti, juolab, kad tai užima ne tiek jau daug laiko :)
AtsakytiPanaikintiMano pasilepinimas dažniausiai baigiasi pamiegojimu iki pietų gamybos :D
AtsakytiPanaikinti