2011 m. birželio 22 d., trečiadienis

Jogurtas su melionais, pistacijomis ir medumi

Tokiu laiku mano virtuvėje karaliauja vos keli patiekalai. O ir patiekalais pavadinti juos sunku. Produktai, sakyčiau. Juoda grūdėta duona su šviežiomis daržovėmis, kiaušinienės ir omletai, daug daug šviežių vaisių ir žalumynų, salotų, ledų bei jogurto. Apie pusryčius su jogurtu rašiau visai neseniai. Tuos variantus renkuosi, kai šviežienos sezonas dar neprasidėjo, o lengvų ir gaivių pusryčių labai norisi. O dabar... Dabar tik spėk valgyti. Jau vien tik braškės ko vertos... su kiviais, su bananais, persikais ar žiupsneliu rozmarino. O kai pabosta, dairausi ekzotiškesnių variantų – kokoso drožlės ir ananasai, avietės ir melionai, pasifloros ir bananai...
Jeigu pavyks susimedžioti skanių, saldžių ir labai sunokusių melionų, sėkmė garantuota. Jogurtą patarčiau rinktis tirštą, nenuriebintą. Aš naudoju graikišką – pagal konsistenciją jis beveik kaip grietinė, bet turi specifišką rūgštelę – be priedų jo tikrai nevalgyčiau. Pistacijas rinkitės nesūdytas ir geriausia nekepintas.

Jogurtas su melionais, pistacijomis ir medumi
1 porcija

150g tiršto jogurto
šaukštelis vanilinio cukraus
šaukštas sukapotų nesūdytų pistacijų
šaukštas skysto medaus
ketvirtis meliono

Melioną išvalykite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Jogurtą sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Ant meliono sudėkite jogurtą, apipilkite medumi ir pabarstykite pistacijomis. Tiekite nedelsdami.
Skanaus!




Jogurto?

5 komentarai:

  1. Pamenu, kai teko valgyti melioną pietų Prancūzijoje - nuo kvapo kvepėjo visas kambarys, o skonis buvo dieviškas. Nepalyginsi su čia atvežta produkcija, kuri man primena muilą...
    Pusryčiai be jokios abejonės kaip matau buvo gardūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš pusryčiams prisipjaustau pilną indelį bananų, braškių, obuolių, persikų ir užsipilu jogurtu su ruduoju cukrumi. Skaniausi pusryčiai vasarą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Indre, bandau įsivaizduoti, koks nuostabus tikro meliono skonis... :)
    Jaučiu kaip ir mūsiškes braškes sunkoka palyginti su UK parduotuvėje pirktom

    Karolina,irgi dažnai taip darau. Ir išvis, jogurtas + bet kokie vaisiai yra absoliutus gėris :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Maisto Diletante, jeigu vaisiai tikri, tai tikrai taip :)

    AtsakytiPanaikinti