2011 m. birželio 1 d., trečiadienis

Čiobrelių medus

Su vasara, mielieji.
Tikrai taip – atėjo ji labai greitai ir netikėtai. Atėjo laikas, kai kieme kokteilius galima gerti neapsiklojant sušąlusių pečių, kai parke stebėti žaidžiančias voveres darosi per karšta, kai turgus žiba visomis vaivorykštės spalvomis...
Tokiomis dienomis turbūt reikia gaminti kažką tokio. Naujo. Įdomaus. Su stebuklo žiupsneliu. Kad paskui, kai ateis karšto vyno su cinamonu laikotarpis, užuosdami medų su čiobreliais, svajingai šypsotumėmės ir sakytume: taaaip, vasara...

Medaus stiklainis su čiobrelių šakelėmis viduje atrodo nuostabiai – tikra stalo puošmena. Taip ir įsivaidzuoju kaimo stiliaus baldus, šeimą, susirinkusią saulėtiems savaitgalio pusryčiams, didelį medinį stalą, šviežią duoną, sviestą, arbatą, uogas ir šitokį medaus stiklainį...

Autorė pataria medų supilti į nedidelį puodą ir kaitinti kartu su čiobreliais, bet man buvo gaila taip tyčiotis iš medaus, todėl stiklainį kartu su čiobreliais šildau karšto vandens vonelėje. Suveikia puikiai!

Čiobrelių medus
1 stiklainis
adaptuota iš Around the kitchen table (su fOntastiška nuotrauka)

mažas stiklainis mėgstamo medaus (be specifiško skonio. Renkuosi akacijų)
10-15-20... šakelių šviežių čiobrelių

Viskas be galo paprasta – medaus stiklainį įstatykite į karšto vandens vonelę, sudėkite nuplautus ir nusausintus čiobrelius, šildykite vis pamaišydami apie 10 minučių (galima ir mažiau). Atvėsusį medų laikykite kambario temperatūroje.
Kur gi naudoti šį stebuklą? Gamintis salotų užpilus, dėti į jogurtą, pilti ant ledų... o kaip gi dar sumuštiniai su sviestu ir varškės sūriu? Taip pat kažkas man pakuždėjo, jog šis medus puikiai tiks prie kriaušių ir persikų. Keptų, pavyzdžiui. Tai tiek.
Skanaus!

P.S. Ir smagiai leiskite vasarą! Pabėkite nuo gyvenimo bent retkarčiais.




8 komentarai:

  1. O gal būtų geriau nekaitinti iš vis.. Sumesti šiek tiek daugiau šviežių čiobrelių ir paslėpti kur nors ilgėliau. Turėtų pritraukti aromato, kaip manai? Kaip tik šviežio ir skysto medaus pasirodė.. Tikrai gera idėja!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ausrra, irgi tokia mintis buvo kilusi. Po poros savaičių garantuotai turėtų pritraukti ir nekaitintas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai patiko įrašas, toks šiltas ir jaukus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sandra, ačiū, retkarčiais aplanko įkvėpimas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O čiobrelių po to nereikia išimt? Taip ir palikt meduje?:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jurga, aš palikau, kad kvapas dar labiau sustiprėtų :) Po poros savaičių galima ir išimti, o galima ir palikti - medus puikus konservantas :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai gražiai parašyta, o kai aš dar nemoku reikšt minčių žodžiais tai man kaip ištrauką iš pasakos. Tik va galvoju jei nekaitinus medaus ir palikt čiobrelius ar nesurugtu medus ?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Voleta, aš irgi nekokia minčių reiškikė, bet ačiū, labai malonu :)
    Čiobreliai laikui bėgant stiprokai nuvysta ir apdžiūsta meduje (nežinau kokiu būdu). Ir medus geras konservantas, todėl nemanau, jog turėtų greitai sugesti :)

    AtsakytiPanaikinti