2011 m. birželio 18 d., šeštadienis

Keksiukai su medumi ir ramunėlėmis

Mažam tinklalapio jubiliejui. Pusšimtis įrašų. Ir prisipažinsiu, ne dėl visų jų aš stengiausi tiek, kiek norėtųsi. Ir toli gražu ne visi jie geri. Ir ne visi receptai yra šedevrai. Bet visi mes nuo kažko pradedame. Pirmą kartą imame kepimo formą į rankas, užberiame braškes cukrumi ar puošiame paprastas pomidorų salotas šviežiais baziliko lapeliais. Ir mums įdomu. Ir mums tai patinka. Ir būtent dėl to po pirmo neiškilusio pyrago mes nenumojame ranka, o kepame antrą. Nes tai teikia malonumą. Pasitenkinimą. Džiaugsmą. O galų gale tampa mūsų gyvenimo dalimi.

Keksiukų idėją pasigavau iš Roost blogo. Labai labai šaunus blogas su neįtikėtinai gražiomis ir stilingomis nuotraukomis. O ir receptai labai įdomūs, dažniausiai sveikuoliški (iš tų, kur daug riešutų, datulių, daržovių ir būtinai keli receptai su lęšiais). Užsukite, manau, patiks.
Bet kadangi nekokia iš manęs sveikuolė, iš ten nugvelbiau tik idėją dėl ramunėlių ir medaus. Keksiukų tešlą dariau pagal Dianos receptą. Kas iš to išėjo? Skanesnių keksiukų nesu gaminusi! Na gerai jau, nekepu keksiukų kasdien, bet šitie man yra tobuli – be galo minkšti, purūs, lengvi, neriebūs, bet kiek drėgni. Vieni iš tų, prie kurių nereikia jokių kavų, arbatų ar sulčių. O viršus traškus... Jie puikūs.
Medaus ir ramunėlių skonis nėra labai ryškus. Sakyčiau, suteikia įdomią gaidelę, o ne stiprų skonį.
Jeigu mėgstate saldžiai, dėkite tiek cukraus, kiek parašyta originale (nes manajam recepte jo kiekis sumažintas). Iš pusės porcijos išėjo 9 normalaus dydžio keksiukai.

Keksiukai su medumi ir ramunėlėmis
9 keksiukai
šaltinis – šito ir šito recepto hibridas

150g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
50g cukraus (originale 80-85g)
120g grietinės (aš dedu grietinėlę)
1 kiaušinis
40ml aliejaus (naudoju graikinių riešutų)
30g medaus
2 a.š. sutrintų džiovintų ramunėlių*
1 apelsino nutarkuota žievelė
cukraus pudra

*siūlau naudoti vaistinėse pirktas ramunėles, nesufasuotas į vienkartinius pakelius. Skonis ir aromatas kardinaliai skiriasi

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Miltus ir kepimo miltelius persijokite. Įmaišykite cukrų ir kaip galima smulkiau sutrintas ramunėles. Kiaušinį išplakite, įmaišykite grietinę (arba grietinėlę), aliejų, medų ir apelsino žievelę. Masę supilkite ant miltų ir atsargiai sumaišykite. Į keksiukų formą sudėkite popierines formeles arba įdėkite kepimo popieriaus (kaip čia). Pripildykite jas tešla iki ¾. Kepkite 15-20min (iki sauso pagaliuko). Dar šiltus apsibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!






13 komentarų:

  1. Aš irgi juos išsisaugojus. Galvojau, kad medaus ir ramunėlių derinys neblogas. Toks jaukus ir šiltas )

    Beje, šį kartą nuotraukos labai 'ramunėliškos ir meduoliškos' ( nu ir išsireiškimas). Norėjau pasakyti, kad šiltos. Kaip pastarasis derinys.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Diana, aha, ir mane šis derinys suviliojo savo jaukumu :)
    Ir, ač. Išsireiškimas labai netgi geras :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikinimai. Ir kodėl žvakutė nedega? Reik užpūst :)

    Ačiū už tojo psl. nuorodą - grožis!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveikinimai mažo, bet svarbaus jubiliejaus proga! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jurgita, ačiū ;) O žvakutę užpūsim kai bus apvalesnis jubiliejus - 100 įrašų :)
    Ir nėr už ką, man ir labai patiko.

    Viktorija, dekuj. Tikiuosi tokių dar bus. Ir ne vienas :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O aš žinok niekaip nerandu tobulų keksiukų, man vis kepimo milteliai jaučiasi ir sausoki gaunasi.. Tavo labai gražūs :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kad keksiukai nebutu labai sausi - mazinkit miltu kieki, o kad nesijaustu kepimo milteliu "prieskonio" - naudokit prancuziskus kepimo miltelius is iKi parduotuves. Jie nekeicia nei kepinio spalvos, nei skonio!

      Panaikinti
  7. Sveikinimai :) ir aš norėčiau švęsti blog'o jubiliejų, bet nepavyks - dalis pirmųjų įrašų su pirmomis tep lep nuotraukomis paslėpti, tai ir skaičius, kad turiu virš 200 įrašų meluoja...

    Pasiilgau keksiukų. Bet nepanašu, kad greit teks juos kepti - orkaitė tragiška, atsidaro tik iki pusės, nes trukdo radiatorius. Et...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Karolina, taip jau yra su tais tobulais - bandyt, bandyt ir dar kartą bandyt, kol surasi :)
    Ačiū :)

    Indre, ačiū :)
    Pas mane irgi yra tep lep nuotraukų, ypač pirmųjų, bet ką jau padarysi. Gal su laiku pakeisiu.
    O čia tai nelinksma. Įsivaizduoju, kaip sunku be orkaitės arba su tokia pusėtina. Užjaučiu :(

    AtsakytiPanaikinti
  9. Indre, tai mesk lauk tą radiatorių - jei intensyviai naudosi orkaitę, jo net žiemą nepasigesi :)) Orkaitė gi kur kas svarbiau.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Rūta - deja nepavyks. Yra, kas gyvena su manim ir skaičiuoja kiekvieną dujų kubinį metrą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tavo fantazijai ribu nera, taip ir norisi ta keksiuka suvalgyti, tikiu kad pirstelius apsilaizyciau :)... o foto kaip visada beprotiskai fantastiskos :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Martyna, ačiū, pagaliau išprašiau dėmesio!!! Luv you ;)

    AtsakytiPanaikinti