2011 m. vasario 12 d., šeštadienis

Špinatuose keptas kiaušinis

Ne visai seniai atradau špinatus. Tiksliau, atradau būdą, kaip gaminti dieviškai skanius špinatus. O kai jau turime dieviškai skanius špinatus, koks skirtumas, ką su jais darysime – dėsime į pastą, lazaniją, ryžius, blynelius, valgysime kaip garnyrą ar desertą. Jie paskanins bet kokį patiekalą.
Špinatai, beje, itin tinka prie virtų/keptų kiaušinių. Tiesiog tobulai. Ir sūris čia labai netgi į temą. O jei dar su pilno grūdo duonos riekele... Puikus derinys skaniam rytui.
1 porcija

1 kiaušinis
šaukštas tarkuoto sūrio
apie 50g šaldytų, geriau nesmulkintų špinatų (aišku, galima ir šviežių)
2 skilt. česnako
1 itin mažas svogūnas (naudoju banana shallots, jie daug švelnesni. Bet tiks bet kokie)
šaukštas kreminio sūrelio
šlakelis aliejaus
muskato riešutas, dž. bazilikai, druska, pipirai

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Smulkiai sukapotą svogūną ir česnaką pakepinkite ant šlakelio aliejaus. Vos jiems įgavus auksinį atspalvį, sudėkite atšaldytus špinatus, įpilkite keletą šaukštų vandens ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol liks 1-2 šaukštai skysčio. Įdėkite sūrelį, suberkite prieskonius, išmaišykite. Įšjungę ugnį įmaišykite sūrį. Į formelę dėkite špinatus, įmuškite kiaušinį ir statykite į karštą orkaitę. Kepkite apie 10min arba iki norimo trynio kietumo. Tiekite su šviežia arba skrudinta duona.
Skanaus!

3 komentarai:

  1. Atrodo puikiai. Manau ryt pusryčiausiu omletą, nes daugiau nieko nėra šaldytuve. Bet pasvajoti apie tokius pusryčius kaip pas tave galima (:

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū :) mano pusryčiai irgi dažniausiai daug paprastesni, bet kartais galima ir pasilepinti, juolab, kad tai užima ne tiek jau daug laiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mano pasilepinimas dažniausiai baigiasi pamiegojimu iki pietų gamybos :D

    AtsakytiPanaikinti