2011 m. liepos 1 d., penktadienis

Braškės + bazilikas = ledai

Heh, neseniai primečiau, kiek blogų aš seku. Dvi šimtinės. Neblogai, ania? Tokia jau esu – stengiuosi aprėpti kaip įmanoma daugiau. Ir visai netgi smagu, kai ryte mane pasitinka pusšimtis naujų receptų. Ir, žinoma, neskaitau jų visų – metu lauk visus Pasivaikščiojimas parke; Piknikas; Mano katinas; Gražus oras itt. Tai, be abejo, labai įdomu, bet reikia atitinkamos nuotaikos ir daug laiko (gerai jau, gerai, pastarojo turiu daugiau nei norėtųsi). Taip pat aplenkiu visus tradicinius patiekalus, aka Cepelinai, Mišrainė Kąturėjautąsudėjau, Makaronai su dešrelėm etc. O dar atmetus visus mėsiškus, žuviškus ir jūros gerybiškus patiekalus lieka  vos keliolika receptų. Iš dviejų šimtų blogų.

Ir štai visai neseniai rusiškuose bloguose pasklido nauja tendencija: braškės+bazilikas=desertas. Dažniausiai ledai. Idėja visai nenauja – dar turiu penkių metų senumo žurnalo iškarpą su braškių-baziliko kokteilio receptu. Tada, matyt, toks derinys buvo pernelyg didelė egzotika, o štai šiomis dienomis tokia egzotika visai ir neegzotika.
Tikriems ledams pagaminti reikia laiko ir kantrybės, o štai tokiems jogurtiniams – vos kelių minučių darbo ir poros produktų. Bazilikas labai šauniai papildo braškių skonį. Asmeniškai man šis derinys patiko netgi labiau, nei rozmarininis.
Jeigu turite ledų gaminimo aparatą, jokių sunkumų kilti neturėtų. Kadangi aš aparato neturiu,  dar nesušalusius ledus visada išplaku 6-7 kartus. Šįkart neplakiau. Ledai stipriai sušąla, bet ištraukus juos iš šaldiklio ir palikus 20-30 minučių, labai šauniai suminkštėja. Jokių ledo kristalėlių ar kažko panašaus. Jie puikūs.

Jogurtiniai ledai su braškėmis ir baziliku
2-3 porcijos
idėja iš Dishing up delights ir daug kitų blogerių...

Konkretaus recepto nėra. Visko dėkite pagal skonį/kvapą/spalvą. Aš ėmiau po lygiai braškių ir jogurto, taigi:
200g šviežių braškių
200g graikiško arba labai tiršto jogurto
40g cukraus
saujelė šviežio baziliko (apie 10 lapelių)
keli lašai balzaminio acto

Braškes su baziliku sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Sudekite jogurtą, cukrų ir actą, viską gerai išplakite. Supilkite masę į uždengiamą indelį, statykite į šaldymo kamerą ir užmirškite kelioms valandoms. Prieš tiekdami ištraukite iš šaldiklio maždaug pusvalandžiui, kad ledai suminkštėtų. Tiekite su šviežiomis uogomis.
Skanaus!

Karšta? Štai dar ledai:

6 komentarai:

  1. Aha... kažkada ir man tai buvo egzotika. Dabar kaip ir įprastas derinys :)) Tipo pff... didelio čia daikto :D
    Šiaip man labiau patinka tiesiog vaniliniai ledai su bazilikais.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O, geras. Koks sutapimas :) bazilikų ledai :)
    Jurga, eik pra'check'int mano įrašą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jurga, Egle, nu gi ir man įdomu išbandyti tuos Jūsų baziliko ledus. Juolab, kai taip lengvai paruošiami :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gėda prisipažint, o aš dar tokio derinio nevalgiau, bet artimiausiu metu būtinai išbandysiu. Labai jau vilioja.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Rennie, nėr čia nieko gėdingo ;) Aš baziliką desertuose paragavau visai neseniai - vos prieš porą mėnesių. O būtent braškės su bazilikais išpopuliarėjo visai neseniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ne tu viena tokia, aš irgi prenumeruoju nesuskaičiuojamą galybę tinklaraščių. Nuo pradžios iki galo, perskaitau tik pavienius įrašus, bet nuotraukas peržiūriu visas :)

    AtsakytiPanaikinti