2010 m. rugsėjo 11 d., šeštadienis

Mėtų ledai su šokolado gabaliukais

Geriausias antidepresantas ir imuniteto stiprintojas – muzika. Labai garsi. Geriau senesnė. Geriausia – Reamon’as (tarkim, jo daina Josephine. Arba C Inside). Ir pikti kaimynai. Ir aš su nekalta šypsena. O kai taip atsitinka, visi debesys prasisklaido ir ima šviesti saulė. Jei ne ten, išoriniame pasaulyje, tai bent jau manyje.

Labai mėgstu ledus. Ir šokoladą. Ir mėtų-šokolado derinį. O jei dar leduose.... na, supratot. Seniai norėjau išbandyti, bet vis atsirasdavo priežastys, kodėl ne šįkart. Pagaliau susiruošiau. Rudenį... :)
Įkvėpė neseniai atrasti šokoladiniai saldainiai su mėtiniu įdaru „Dinner Mints“.

Mėtų ledai su šokolado gabaliukais

skonis – 8,5/10
šaltinis - plombyras iš IRRI style

2 švieži kiaušiniai
130-150g riebios grietinėlės
65g pieno*
40g cukraus
30-40 lapelių šviežių mėtų lapelių
40-50 tarkuoto (arba stambiau pjaustyto) juodojo šokolado
40g mėtų sirupo**

*pieną galite pakeisti rieba grietinėle, jei nebijote kalorijų
**naudojau Monin firmos mėtų sirupą. Jei neturite/nenorite, tiesiog dėkite daugiau mėtų lapelių bei cukraus. Beje, tada ledai bus ne žalsvos, o rusvos spalvos, nes susmulkintos mėtos įgauna rudą spalvą.


Trynius gerai išplakite su cukrumi. Mėtų lapelius gerai nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite blenderyje su šlakeliu pieno. Grietinėlę išplakite iki standžios masės, baltymus taip pat. Atsargiai išmaišykite grietinėlę, trynius, baltymus, pieną, smulkintas mėtas bei mėtų sirupą. Statykite į šaldiklį. Po pusvalandžio viską gerai išplakite ir vėl grąžinkite į šaldiklį. Kartokite 4-5 kartus. Kai masė taps labai tiršta, įmaišykite šokoladą ir šaldykite kelias valandas.

Dėmesio! Jei nesate geležinių nervų, patariu pieną keisti grietinėle, nes iki 2-3-ojo plakimo jis atsiskirs nuo bendros masės. Kai man taip atsitiko, išsigandau, jog teks valgyti ledus su mėtinio pieniško ledo sluoksneliu apačioje :). Bet po poros plakimų viskas puikiai susimaišė.
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Šeip klausimas iškilo :D gal tu gyveni kitoje klimato juostoje, kad pas tave vis ledai ir ledai? :D čia ne priekaištas, o labiau pavydas :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Karolina, juokiaus :D
    Žinok ne, gyvenu šaltojoj Lietuvoj, bet ledai kartais padeda sukurti karštos vasaros iliuziją. Tiesa, valgyt juos reikia susivyniojus į šiltą pledą, bet saviapgaulė - visai smagus dalykas ;))

    AtsakytiPanaikinti