2010 m. rugsėjo 2 d., ketvirtadienis

Baklažanų užtepas

Retai valgau sumuštinius. O jei ir valgau, tai vien tik vegetariškus, nes mano šaldytuve itin retai galima rasti mėsos, tinkamos sumuštiniams. Ir netinkamos taip pat, nes nesu didelė mėsos gerbėja.
Šis aptepas – grynai daržovinis, bet savo skoniu jis primena aštrų kreminį užtepą, o ne keptą daržovę :)



½ baklažano
2 sk. česnako
pora šakelių šviežių petražolių
šaukštas kreminio sūrelio
citrinos sultys (½-1 a.š.)
pipirai, druska
čili paprika
šviežia/apkepta duona
graikiški riešutai

Baklažaną suvynioti į foliją, kepti apie 20min 200°C karštumo orkaitėje (kol suminkštės). Atvėsinti, nulupti. Supjaustyti į keletą dalių ir kartu su česnakais bei petražolėmis susmilkinti blenderyje. Įmaišyti kreminį sūrelį, druską, pipirus, papriką bei citrinų sultis. Tepti ant duonos, papuošti riešutais.




4 komentarai:

  1. Ačiū už idėją. Mano ne pirmos jaunystės baklažanai labai skaniai suėjo į šitą užtepą:) Tik gaila riešutų nebeturiu, lauke lyja, į parduotuvę keliauti nesinori. Būtų čia labai tikę.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi, kaip gaminsiu aš šitą gėrį! :)) Dievinu baklažanus ir užtepus iš jų.. Dėkui už nuostabią idėją ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. skamba super skaniai. isbandysiu. pirmai baklazaninei progai pasitaikius.

    AtsakytiPanaikinti