Retai valgau sumuštinius. O jei ir valgau, tai vien tik vegetariškus, nes mano šaldytuve itin retai galima rasti mėsos, tinkamos sumuštiniams. Ir netinkamos taip pat, nes nesu didelė mėsos gerbėja.
Šis aptepas – grynai daržovinis, bet savo skoniu jis primena aštrų kreminį užtepą, o ne keptą daržovę :)
½ baklažano
2 sk. česnako
pora šakelių šviežių petražolių
šaukštas kreminio sūrelio
citrinos sultys (½-1 a.š.)
pipirai, druska
čili paprika
šviežia/apkepta duona
graikiški riešutai
Baklažaną suvynioti į foliją, kepti apie 20min 200°C karštumo orkaitėje (kol suminkštės). Atvėsinti, nulupti. Supjaustyti į keletą dalių ir kartu su česnakais bei petražolėmis susmilkinti blenderyje. Įmaišyti kreminį sūrelį, druską, pipirus, papriką bei citrinų sultis. Tepti ant duonos, papuošti riešutais.
Ačiū už idėją. Mano ne pirmos jaunystės baklažanai labai skaniai suėjo į šitą užtepą:) Tik gaila riešutų nebeturiu, lauke lyja, į parduotuvę keliauti nesinori. Būtų čia labai tikę.
AtsakytiPanaikintiDžiugu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiOi, kaip gaminsiu aš šitą gėrį! :)) Dievinu baklažanus ir užtepus iš jų.. Dėkui už nuostabią idėją ;)
AtsakytiPanaikintiskamba super skaniai. isbandysiu. pirmai baklazaninei progai pasitaikius.
AtsakytiPanaikinti