2010 m. rugpjūčio 23 d., pirmadienis

Aštri morkų-obuolių sriuba

Pirmoji mano trinta sriuba. Man, morkų nemegėjai, sriuba labai patiko. Prieskonių dėjau nemažai, nes vis kažko trūko. Cinamonas, imbieras bei karis puikiai papildo švelnų morkų skonį, o laimų sultys suteikia šiek tiek rūgštelės. Skonis gana ekzotiškas (bent jau man), kasdien tokios negaminčiau, bet retkarčiais, kai norisi kažko naujo ir neįprasto, ši sriuba puikiai tiks.


skonis – 9/10
porcijos – 3
kcal – 100/porc. (be priedų)

1 vid. dydžio svogūnas
2 bulvės (apie 130g)
2 nemažos morkos (150g)
pusė rūgštesnio obuolio (90g)
šaukštelis sviesto
2 skiltelės česnako
daržovių sultinio*
laimo (arba citrinos) žievelės gabaliukas (be baltos dalies)
laimo/citrinos sultys (0,5-1 a.š.)
po žiupsnį druskos, malto imbiero, cinamono, baziliko, juodųjų pipirų, čili paprikos
po 1a.š. kmynų ir kario
šviežios petražolės, croutons, jogurtas/grietinėlė

*tiek, kad sultinys padengtų daržoves puode. Gaminu iš gerai orkaitėje apkeptų morkų, saliero šaknies, svogūno, česnako, lauro lapo, kvapiųjų pipirų, žolelių


Svogūną ir nuluptą obuolį supjaustyti griežinėliais, apkepti svieste. Į puodą sudėti supjaustytas nuskustas bulves, morkas, svogūną su obuoliu, česnako skilteles bei laimo žievelę. Užpilti sultiniu, virti ant silpnos ugnies 15-20min. Suminkštėjus daržovėms išmesti česnaką bei žievelę, viską suplakti blenderyje. Supilti atgal į puodą, pagal skonį pilti laimo sulčių, berti prieskonių (pagal idėją, ši sriuba privalo būti aštroka). Tiekti su jogurtu/grietinėle (aš visada naudoju tepamąjį surelį), šviežiai maltais pipirais, petražolėmis bei croutonais.

Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą