Sunku kažką
pasakyti. Gal, tiesiog, kad man gaila. Ir šiek tiek gėda. Imu čia beveik
nesirodyti. Bet kartais atsitinka taip, jog aplinkybės nesuteikia galimybės
rinktis. Tikiuosi, suprantate. Stengsiuosi, kiek įmanydama.
Kada gaminau
paskutinį kartą? Hm, prieš gerą savaitę išsiviriau makaronų. Ar tai skaitosi?
Kada fotografavau
paskutinį kartą? Kai kalendorius rodė rugsėjo pradžią. Ir dar kartelį
nupyškinau savo darbovietę.
O ką gi aš
veikiau visą tą laiką? Griebiau visas pasitaikiusias galimybes. Dirbau, kiek
pajėgdama, o paskui ilsėjausi tiek, kiek reikėjo. Ir griebsiu dar daugiau, jei
tik likimas leis. O jis leis, žinau.
Štai toks mano
darbas. Ir, kartais, grįžusi namo septintą valandą ryto, vis dar noriu
pagriebti kokteilinę, saują ledo, keletą butelių ir suplakti n-tąjį kokteilį. Tai be galo džiugina.
Ir trumpas bei
paprastas receptas. Aromatingi ryžiai, puikiai tinkantys šaltesniam sezonui. Su
mėsa, daržovių troškiniu ar be nieko. Jie geri, tikrai geri.
Ryžiai indiškai
2 porcijos
BBC Good Food 09 2011
1 nedidelis
svogūnas
150g basmati
ryžių (triskart praplautų)
15g sviesto
lauro lapelis
cinamono lazdelė
arba ½ a.š. malto cinamono
½ a.š. ciberžolės
50g aštrios kario
pastos arba šaukštas kario miltelių
½ l sultinio
saujelė razinų
2 š. kepintų
migdolų plokštelių
sauja šviežios
kalendros
Svogūną
supjaustykite ir pakepinkite svieste kartu su lauro lapeliu ir cinamonu (jei
naudojate lazdelę). Tada sudėkite ciberžolę, karį, cinamoną (jei naudojate
maltą), pakaitinkite dar akimirką. Suberkite nuplautus ir kiek nusausėjusius
ryžius bei razinas, kepkite apie 5min ant vidutinės ugnies. Supilkite sultinį,
užvirkite. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite 10min. Tada,
nenuimdami dangčio, išjunkite ugnį ir palikite ryžius 20min, kad išbrinktų.
Prieš patiekdami apibarstykite migdolais ir smulkintais kalendros lapeliais.
Skanaus!
Smagus darbas atrodo! :)
AtsakytiPanaikintiMan igi tavo darbas smagus pasirodė. Pradžiugink mus kokteilių receptukais, lygtai, nieks apie tai ir nerašo :) O tu šioje srityje juk specė :) Sėkmės!
AtsakytiPanaikintiNet ypatingiau pasijaučiau čia vėl užsukus. )
AtsakytiPanaikintiEgle, Rennie, darbas tikrai smagus ir įdomus :)
AtsakytiPanaikintiBet padirbusi įsitikinau, jog namie gamintis kokteilius nelabai ir apsimoka - kai kurie jų turi 6-7 alkoholinius gėrimus. Bet gera mintis, reikės kada parašyti straipsnį ;))
Diana, ačiū :)
Tikrai būtų nuostabu gauti receptų iš profo rankų :D
AtsakytiPanaikintiO kur dirbi? Pareklamuok netiesiogiai :D
AtsakytiPanaikintiMaisto Diletante, susigėdau netgi:D
AtsakytiPanaikintiskaniosdienoss, dirbu viename Londono vyno bare, tai nežinau, ar adresas pravers :)
Kai buvau pirmam kurse svajojau būti barmene - tada tekdavo per bendrabutinius vakarėlius papilstyti kokteilius. Mmm va kokteiliai ir privedė prie maisto ruošos :]] o ir pirmas pirkinys atvykus į Kauną mokytis buvo ne bet kas o La Rousse kokteilių enciklopedija už beveik 100 litų - kartu buvusi kursiokė manė, kad išprotėjau :D
AtsakytiPanaikintiO ryžiai skamba skaniai - mėgstu tokius su visokiais pagardais. Paukštienos truputį ir maniškis irgi valgytų :)
Indre, o aš niekas nė nebuvau pagalvojusi apie tokį darbą, bet kartais viskas apsisuka labai netikėtai :)
AtsakytiPanaikintiĮdomu, labai įdomu. Ir netgi ne dėl pačių gėrimų, bet dėl tos aplinkos, žmonių, jų elgesio itt.
O dabar nors kartais atsiverti tą knygą? :)
Smagu tave ir vėl matyti/skaityti :) Nepergyvenk, nesiteisink, o tiesiog pasirodyk kartkartėmis :)
AtsakytiPanaikintiJuliana - atsiverčiu. Bet namie nebelaikom tokių brangių gėrimų ir tokiais kiekiais, kad pamaišyt būtų. O ir vakarėlių nedarom pas save. Kažkaip praėjo tie laikai - dabar norisi kažkur išeit, kad nereiktų po to visko ryte skaudančia galva tvarkyti :]]
AtsakytiPanaikintiSmagiai tu :)
AtsakytiPanaikintiSmalsu šiaip: patirties turėjai panašios ar tiesiog kaip iš giedro dangaus pasiūlymas nukrito ir sutikai pabandyt? :)
Viktorija, ir man smagu čia užsukti :) Susitarėm ;)
AtsakytiPanaikintiIndre, visiškai sutinku. Per daug vargo su tais naminiais kokteiliais. O ir išmokti juos daryti reikia laiko ir patirties :)
Jurgita, neturėjau visiškai jokios patirties, ne ką bežinojau apie gėrimus. Tiesiog, taip sakant, tinkamoj vietoj tinkamu laiku :))
Koks darbas įdomus, o iš įrašo supratau - kad ir širdžiai mielas. O tas yra svarbiausia, džiugu dėl tavęs :)
AtsakytiPanaikintiIr tikrai gera tave čia pamatyti :) Lauksim, nors ir rečiau, bet lauksim ;)