2011 m. spalio 11 d., antradienis

Darbas ir kokteiliai


Sunku kažką pasakyti. Gal, tiesiog, kad man gaila. Ir šiek tiek gėda. Imu čia beveik nesirodyti. Bet kartais atsitinka taip, jog aplinkybės nesuteikia galimybės rinktis. Tikiuosi, suprantate. Stengsiuosi, kiek įmanydama.
Kada gaminau paskutinį kartą? Hm, prieš gerą savaitę išsiviriau makaronų. Ar tai skaitosi?
Kada fotografavau paskutinį kartą? Kai kalendorius rodė rugsėjo pradžią. Ir dar kartelį nupyškinau savo darbovietę.
O ką gi aš veikiau visą tą laiką? Griebiau visas pasitaikiusias galimybes. Dirbau, kiek pajėgdama, o paskui ilsėjausi tiek, kiek reikėjo. Ir griebsiu dar daugiau, jei tik likimas leis. O jis leis, žinau.
Štai toks mano darbas. Ir, kartais, grįžusi namo septintą valandą ryto, vis dar noriu pagriebti kokteilinę, saują ledo, keletą butelių ir suplakti n-tąjį kokteilį. Tai be galo džiugina.

Ir trumpas bei paprastas receptas. Aromatingi ryžiai, puikiai tinkantys šaltesniam sezonui. Su mėsa, daržovių troškiniu ar be nieko. Jie geri, tikrai geri.

Ryžiai indiškai
2 porcijos
BBC Good Food 09 2011

1 nedidelis svogūnas
150g basmati ryžių (triskart praplautų)
15g sviesto
lauro lapelis
cinamono lazdelė arba ½ a.š. malto cinamono
½ a.š. ciberžolės
50g aštrios kario pastos arba šaukštas kario miltelių
½ l sultinio
saujelė razinų
2 š. kepintų migdolų plokštelių
sauja šviežios kalendros

Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste kartu su lauro lapeliu ir cinamonu (jei naudojate lazdelę). Tada sudėkite ciberžolę, karį, cinamoną (jei naudojate maltą), pakaitinkite dar akimirką. Suberkite nuplautus ir kiek nusausėjusius ryžius bei razinas, kepkite apie 5min ant vidutinės ugnies. Supilkite sultinį, užvirkite. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite 10min. Tada, nenuimdami dangčio, išjunkite ugnį ir palikite ryžius 20min, kad išbrinktų. Prieš patiekdami apibarstykite migdolais ir smulkintais kalendros lapeliais.
Skanaus!




14 komentarų:

  1. Man igi tavo darbas smagus pasirodė. Pradžiugink mus kokteilių receptukais, lygtai, nieks apie tai ir nerašo :) O tu šioje srityje juk specė :) Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Net ypatingiau pasijaučiau čia vėl užsukus. )

    AtsakytiPanaikinti
  3. Egle, Rennie, darbas tikrai smagus ir įdomus :)
    Bet padirbusi įsitikinau, jog namie gamintis kokteilius nelabai ir apsimoka - kai kurie jų turi 6-7 alkoholinius gėrimus. Bet gera mintis, reikės kada parašyti straipsnį ;))

    Diana, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai būtų nuostabu gauti receptų iš profo rankų :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. O kur dirbi? Pareklamuok netiesiogiai :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Maisto Diletante, susigėdau netgi:D

    skaniosdienoss, dirbu viename Londono vyno bare, tai nežinau, ar adresas pravers :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kai buvau pirmam kurse svajojau būti barmene - tada tekdavo per bendrabutinius vakarėlius papilstyti kokteilius. Mmm va kokteiliai ir privedė prie maisto ruošos :]] o ir pirmas pirkinys atvykus į Kauną mokytis buvo ne bet kas o La Rousse kokteilių enciklopedija už beveik 100 litų - kartu buvusi kursiokė manė, kad išprotėjau :D
    O ryžiai skamba skaniai - mėgstu tokius su visokiais pagardais. Paukštienos truputį ir maniškis irgi valgytų :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Indre, o aš niekas nė nebuvau pagalvojusi apie tokį darbą, bet kartais viskas apsisuka labai netikėtai :)
    Įdomu, labai įdomu. Ir netgi ne dėl pačių gėrimų, bet dėl tos aplinkos, žmonių, jų elgesio itt.
    O dabar nors kartais atsiverti tą knygą? :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Smagu tave ir vėl matyti/skaityti :) Nepergyvenk, nesiteisink, o tiesiog pasirodyk kartkartėmis :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Juliana - atsiverčiu. Bet namie nebelaikom tokių brangių gėrimų ir tokiais kiekiais, kad pamaišyt būtų. O ir vakarėlių nedarom pas save. Kažkaip praėjo tie laikai - dabar norisi kažkur išeit, kad nereiktų po to visko ryte skaudančia galva tvarkyti :]]

    AtsakytiPanaikinti
  11. Smagiai tu :)

    Smalsu šiaip: patirties turėjai panašios ar tiesiog kaip iš giedro dangaus pasiūlymas nukrito ir sutikai pabandyt? :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Viktorija, ir man smagu čia užsukti :) Susitarėm ;)

    Indre, visiškai sutinku. Per daug vargo su tais naminiais kokteiliais. O ir išmokti juos daryti reikia laiko ir patirties :)

    Jurgita, neturėjau visiškai jokios patirties, ne ką bežinojau apie gėrimus. Tiesiog, taip sakant, tinkamoj vietoj tinkamu laiku :))

    AtsakytiPanaikinti
  13. Koks darbas įdomus, o iš įrašo supratau - kad ir širdžiai mielas. O tas yra svarbiausia, džiugu dėl tavęs :)
    Ir tikrai gera tave čia pamatyti :) Lauksim, nors ir rečiau, bet lauksim ;)

    AtsakytiPanaikinti