2011 m. rugsėjo 13 d., antradienis

Kepti obuoliai su melasa


O man jau ruduo. Tas, su jau kitokiais saulės spinduliais, karšta arbata ir Coldplay dainomis už kadro. Ir vis dažniau pagalvoju apie Kalėdines šviesas Londono centre. Ir, rodos, nieko ypatingo nevyksta, bet jaučiuosi lyg sapne. Visgi ruduo – gražiausias metų laikas.

Ir, žinoma, obuoliai. Koks gi ruduo be obuolių? Puikiai atsimenu tą kvapą, kai mama ištraukdavo visą skardą minkštutėlių garuojančių obuolių su namine aviečių uogiene vidury...

Šįkart nusprendžiau išbandyti kai ką įdomesnio – obuolius, keptus su melasa. Melasa, beje, puikus daiktas – baisiai sveikuoliškas ir madingas. Be to, pyragams suteikia fantastišką medaus/karamelės skonį. Obuoliams, kaip pasirodo, tik karamelinį. Obuoliai išėjo tikrai skanūs, cinamoniškai karameliniai, su be galo gardžiu riešutų įdaru. Rekomenduoju.

Kepti obuoliai su melasa, cinamonu ir graikiniais riešutais
4 porcijos
įkvėpimas iš Always with butter

4 obuoliai (geriau ne per saldūs)
1 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. minkšto sviesto
½ a.š. cinamono
žiupsnelis druskos
saujelė kapotų graikinių riešutų
2 v.š. melasos (aš naudoju treacle, bet pagal skonį jie ne ką tesiskiria)

Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Obuolius nuplaukite, peiliu atsargiai išpjaukite viduriukus (maždaug iki pusės). Minkštą sviestą sutrinkite su cukrumi, cinamonu ir druska. Išmaišykite su riešutais. Į obuolių viduriukus pilkite po pusę šaukšto melasos, dėkite riešutų įdaro. Ant skardos dugno įpilkite apie pusę stiklinės vandens, uždenkite folija (ne itin sandariai) ir kepkite apie pusvalandį.
Skanaus!

5 komentarai:

  1. Ahhh Marks and Spencer - man vėl reikia į jį važiuoti, nes dabar m i r t i n a i prisireikė melasos :) ir obuolių su ja. Gaila, kad tam reikia laiko :/ ir nors penktadienį keliausiu į Molėtus per Vilnių į M&S niekaip nespėčiau :/

    AtsakytiPanaikinti
  2. aš su melasa tai tokį anglišką pyragą kepiau parkin, tai irgi laabai patiko:) Nors pirmą kartą ką nors gaminau su ja, reiks ir obuolius išbandyt:)

    Indreeee, aš tau turiu lauktuvių:D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ei, aš irgi šitokių obuolių norėčiau. Ech, kiek daug aš visko norėčiau...

    AtsakytiPanaikinti
  4. O gal kas iš skaitančiųjų žino ar Vilniaus M&S yra melasos? Kartą ieškojau, bet neradau, gal tiesiog nebuvo. O gal ne ten ieškojau, nors perėjau visą maistą..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Yra, tik lietuviškai kitaip vadinasi. Reik pardavėjos paklaust kepiniams sirupo, tai randa, angliškai tik kitoj pusėj parašyta būna molasse :)

    AtsakytiPanaikinti