2010 m. rugpjūčio 23 d., pirmadienis

Keptų obuolių smoothie

Ankstyvą vasarą, kai akis tik pradeda džiuginti raudonskruostės braškės, kasryt eidavau į turgų.  Mažai ką pirkdavau, ėjau tiesiog pasidžiaugti, pasižiūrėti į žmones, kurie perka savo vaikams ir anūkams šviežių uogų (o taip, puikiai prisimenu tas vaikystės žemuoges ir avietes, susuktas į laikraštį). Grįžusi namo visada plakdavausi sau kokteilį (smoothie, glotnutį arkaiptenjis) su uogomis ir bananais. Lengviems pusryčiams jis tiko tobulai. Paskui šis ritualas kažkur pradingo. Turbūt pasimetė tarp krūvos kitų ritualų ir įpročių.
Dabar, kai vasara jau pradeda baigtis, vėl užsinorėjau kažko panašaus. Tik šįkart jau ne su uogomis. Su kažkuo rudeniškesniu ir jaukesniu. Su obuoliais. Keptais. Ir cinamonu.
Keptų obuolių smoothie






skonis – 9/10
porcijos – 2
kcal – 140/porc.


1 didelis rūgštus keptas obuolys
200g skysto nekaloringo natūralaus jogurto
100g pieno
15-20g cukraus/medaus
maltas imbieras, cinamonas

Viskas kaip ir aišku: viską sudėti į blenderį (nežinau lietuviško šio žodžio atitikmens:( ) ir gerai suplakti. Obuolius rekomenduoju rinktis tikrai rūgštesnius, kitaip kokteilis bus beskonis (ir jokiu būdu nesugalvokite pilti citrinos sulčių!!). Imbiero bėriau mažytį žiupsnelį, cinamono gerokai daugiau, nes jį dievinu.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą