2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

Citrininis kremas su levandomis

Manau, daugelis esate ragavę citrininio kremo. Jį galima tepti ant blynelių, skrebučių, pertepti tortus bei pyragus, įmaišyti į jogurtą bei plaktą grietinėlę. Internete vis auga citrininio kremo receptų – kai kuriuose dalis citrinų sulčių pakeičiama kitais intensyvaus skonio vaisiais – apelsinais, pasifloromis, uogomis itt. Taip pat į kremą galima dėti priedų – matcha miltelių, mėtų ekstrakto, rozmarino, levandų.

Šį kartą kremą tiekiau morenginiuose krepšeliuose su plakta grietinėle (nuotraukose nesimato). Trapūs ir saldūs morengai puikiai dera su intensyvaus skonio kremu. Levandos suteikia subtilų aromatą. Patiko.
P.S. Man kremas išėjo šiek tiek kitokios konsistencijos, nei autorei. Manasis buvo kiek skystesnis, labiau vientisas (greičiausiai dėl trumpesnio virimo laiko).

Citrininis kremas su levandomis
1 nedidelis stiklainėlis
šaltinis - čia

2 didelės nevaškuotos citrinos
2 kiaušiniai
100g cukraus
20g sviesto
1 a.š. džiovintų levandų žiedų

Nuo citrinų nutarkuokite geltonąją žievelės dalį, išspauskite sultis. Nepridegančiame puode sumaišykite cukrų, sultis, žievelę bei levandų žiedus. Nors autorė recepte nenurodė, bet aš mišinį pašildžiau ir palikau geram pusvalandžiui pritraukti levandų aromatui. Kiaušinius nestipriai suplakite, įpilkite į jau atvėsusį mišinį ir išmaišykite. Sviestą supjaustykite, sudėkite į puodą ir statykite ant viryklės. Kaitinkite vis pamaišydami. Kai kremas užvirs, ugnį sumažinkite iki minimumo ir kaitinkite dar 7-8min, kol kremas sutirštės (neužmirškite vis pamaišyti!). Išvirusį kremą perkoškite per sietelį ir supilkite į stiklainį. Laikykite šaldytuve.
Skanaus!



11 komentarų:

  1. Aš šitą kremą irgi dariausi, tik be levandų. Tikrai labai skanus kremas, reikes kada pabandyti ir su levandomis :) Be to man šitas kremas kai atvėso dar labiau sutirštėjo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Erika, pabandyk - levandos suteikia labai įdomų prieskonį. Aga, ir man sutirštėjo šiek tiek :)

      Panaikinti
  2. Taip, Juliana, gerai atšalydas šis kremas sutirštėja daug labiau, nei nepabuvęs šaldytuve. Gali būti, kad dviem citrinom reikia ne dviejų, bet trijų kiaušinių, tai taip pat įtakoja kremo tirštumą (žinoma, priklauso ir nuo kiaušinių dydžio). Skaniai atrodo krepšeliai :) Tiesiog lizdeliai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man jis irgi sutirštėjo, bet jis liko labiau lygus ir vientisas, nei autorei.
      Tikrai skanus dalykas, siūlau išbandyt :)

      Panaikinti
  3. O tikrai puiki mintis, net nekilo tokia :) reikės kitam virimui ir levandomis pagardinti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man irgi nebuvo šovę į galvą, nors nuolat bandau kur nors įmaišyti levandų
      Skanaus, jei bandysi ;]

      Panaikinti
  4. kokios puikios nuotraukos! ♥ kaip viskas skaniai ir estetiskai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, ačiū. Bet man iki Tavęs dar labai toli :)

      Panaikinti
  5. Aš levandų maišą ebay užsipirkau tau patarus kadaise :) Velnias, tik nelabai randu, kur pritaikyt, į pyragus kažkodėl neberiu, pamėgau įsibert į juodą arbatą su pienu, skanu :) močiutė sakytų, kad kandis gerai nubaido, vadinas, į pagalvėles tereik įsiūt ir spinton :))

    Va, o dėl citrininio kremo, matau, kad tau jau atsakė - sutirštėja jis šaldytuve man visad :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man į arbatą irgi skanu. O taip tai irgi ne itin naudoju, tiesiog vieną akimirką buvau užsidegusi levandomis iki numirimo :)
      O spinton tai gera idėja, kad ir tiesiog dėl malonaus kvapo. Sukaišiot tarp rankšluosčių ir patalynės ]

      Panaikinti
  6. skanus kremas tikrai pasiulyciau pasigaminti♥

    AtsakytiPanaikinti