2012 m. sausio 10 d., antradienis

Naujai

Nauja pradžia. Kiek kitokia. Labiau kvepianti pavasariu. Ryškesnė. Malonesnė. Gera pradžia.

Nieko neplanuoju. Jokių sąrašų. Pasižadėjau sau tik dėl dviejų dalykų – daugiau fotografuoti ir lankytis muziejuose, turguose, parkuose ir mugėse. Nesėdėti namie. Naudotis proga.
O kol kas gyvenimas slenka lėtai. Miegu iki vidurdienio. O paskui žiūriu filmus, skaitau, gaminu ir tinginiauju. Gera.

Blyneliai – argi ne jauku? Purūs, lengvi ir neriebūs – bet su sviesto gabaliuku ant viršaus. Eh, skanumėlis. O jeigu blyneliai bananiniai, o sviestas su pasifloromis? Taip ir kvepia atostogomis šalia krioklio. Deja, iki atostogų dar toli, o štai blyneliais galima mėgautis bet kokiu metų laiku.
Apie blynelius – receptas beveik šitas. Bet šitie man patiko dar labiau. Tobuli bananiniai blyneliai. Itin purūs.
Apie sviestą – kadangi Lietuva pasifloromis nelepina, siūlyčiau bandyti su kitais ryškaus skonio vaisiais ar uogomis – vyšniomis, serbentais, apelsinais. Mane užkabino pati vaisinio sviesto mintis. Jis puikus.


Ypatingai purūs bananiniai blyneliai su pasiflorų sviestu 7 blyneliai
 šaltinis – sviesto receptas ir senos žurnalo iškarpos. Greičiausiai rusiško Elle Decor, bet tiksliai neatsimenu 


1 didelis sunokęs bananas
1 kiaušinis
2 šaukštai cukraus
70g riebaus pieno
80-100g miltų
½ a.š. kepimo miltelių
mažas gabaliukas sviesto (pirmam kepimui)

2 pasifloros
2 šaukštai cukraus
50g tikro sviesto

Sviestui pasifloras perpjaukite,  išskobkite minkštimą. Į mažą puodą sudėkite minkštimą su cukrumi ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol masė šiek tiek sutirštės (neužmirškite vis pamaišyti). Sviestą supjaustykite gabaliukais, ir, nuėmę puodą nuo ugnies, įmaišykite į vaisius. Sviestas turėtų visiškai ištirpti. Palikite kambario temperatūroje.
Blyneliams atskirkite trynį nuo baltymo. Trynį išplakite su cukrumi iki baltumo. Supilkite pieną, įsijokite miltus bei kepimo miltelius, gerai išmaišykite. Bananą sutrinkite šakute. Baltymą išplakite iki labai standžių putų. Iš pradžių į tešlą sudėkite bananą, o tada labai atsargiai įmaišykite baltymą. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite mažą gabaliuką sviesto, pilkite apie du šaukštus tešlos ir gražiai ją paskleiskite, kad gautųsi apskritimas. Po pirmo blynelio sviesto daugiau nedėkite – blyneliai turi išeiti neriebūs – juk valgysime juos su sviestu!
Kai sviestas pravės, išplakite jį iki purumo. Dėkite sviesto šaukštelį ant karštų blynelių ir stebėkite, kaip dailiai jis lydosi ir nubėga. O tada – skanaus!




7 komentarai:

  1. Sveika sugrįžus! Gera vėl tave skaityti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuostabu. Vaisinio sviesto ideja tikrai puiki!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šaunu, kad grįžai ;) o pasiflorų taiiiiop norėčiau, gaila mūsuose mačiau tik jogurto su jų skoniu. O gal blogai ieškau ir konservuotų vaisių lentynose jų rasčiau?
    Bet be abejonės atrodo labai skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. OOoooo taip :)
    Neįtikėtinai džiaugiuosi tave vėl 'matydama' :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Smagu skaityt vėl tavo įrašus;) tikėkiuos nedingsi iš ekrano dabar:))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ir aš prisidedu prie džiūgaujančių! Smagu vėl Tave matyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Merginos, neįsivaizduojate, kaip malonu girdėti gražius žodžius. Aš šito irgi be galo pasiilgau. Ačiū!! :))

    Indre, konservuotų irgi turbūt nelabai... Pasiflorų sirupas MONIN turi puikų skonį, bet tai tik sirupas. O dėl tikrų tai nei nežinau, ką patarti. Reiks, matyt, lūktelt, kol didieji prekybininkai ims pardavinėt. Arba prašyt Kalėdų Senelio, kad parvežtų/atsiųstų iš užsienio :)

    AtsakytiPanaikinti