2011 m. rugpjūčio 23 d., antradienis

Šokoladiniai Nutellos saldainiai

Nežinau, nuo ko pradėti. Sunku atsakyti į klausimą Kas naujo?, kai viskas yra nauja. Ir gal nepasakosiu visų smulkmenų. Tepasakysiu, jog esu laiminga. Vėl įsimylėjau šį pasaulį. Vėl pamilau savo gyvenimą.

Žinot, turiu begalę šokoladinių saldainių receptų – su apelsinais, čili paprika, pasifloromis, mėlynėmis, cinamonu ar sausainių gabaliukais. Išbandžiau daugelį. Asmeniškai man šitie paliko vieną geriausių įspūdžių. Pagal konsistenciją – triufeliai, tirpstantys kambario temperatūroje. Pieniškas šokoladas juos labai sušvelnina, o Nutella... padaro juos riešutinius. Be galo skaniai riešutinius.
Originalų receptą stipriai pakeičiau. Pirmą kartą bandžiau gaminti tiksliai pagal receptą, bet greičiausiai perkaitinau šokoladą su sviestu, tad šokoladas pasidarė gumulėtas, o sviestas plaukiojo paviršiuje. Be to, gaminau tik iš juodo šokolado, tad man pasirodė pernelyg kartu. Ne, ne šokoladuota, o būtent kartu. Antrą kartą nušvilpiau tik idėją, o proporcijas naudojau savo.
Labai labai rekomenduoju. Juk tai Nutella ir šokoladas – negali nepatikt.

Šokoladiniai saldainiai su Nutella ir riešutais
apie 20 kvadratėlių (proporcijos standartinei kekso formai)
šaltinis - čia

100g juoduojo šokolado (naudoju 74%)
100g pieniško šokolado
70g neriebios grietinėlės
175g Nutellos
50g pistacijų
50g lazdyno riešutų
pusė šaukšto kakavos
šaukštelis medaus
po žiupsnelį druskos, cinamono, čili paprikos ir tirpios kavos
kakava apibarstymui

Šokoladą sulaužykite gabalėliais. Sudėkite grietinėlę ir šokoladą į dubenėlį ir ištirpinkite vandens vonelėje (nepamirškite vis pamaišyti). Riešutus sukapokite (nelabai smulkiai) ir pakepkite ant sausos keptuvės. Ištirpusį šokoladą nukelkite nuo ugnies, įmaišykite Nutellą, kakavą, medų, prieskonius ir riešutus. Standartinio dydžio kekso formą išklokite maistine plėvele arba kepimo popieriumi, supilkite masę ir statykite į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų. Po kelių valandų apibarstykite kakava. Kai sustings, supjaustykite kvadratėliais. Prie tiekdami, palaikykite saldainius kambario temperatūroje 10-15 minučių.
Skanaus!






16 komentarų:

  1. O aš beveik maniau, kad pamiršai blogą :)
    Gerai, kad viskas gerai. Ir saldainiai nuostabūs.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jurgita, kelios paskutinės savaitės buvo itin darbingos - į virtuvę užsukdavau tik pasigaminti kavos. Bet blogo tikrai tikrai neužmiršau :))
    O saldainių galiu pametėt - juk esam beveik kaimynės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. OOooo :)
    Kokie saldainiai. Gaminau kažką tokio. Ypatingai geri, netgi man, nepamišusiai dėl šokolado :).
    Džiaugiuosi vėl tave matydama blogų sferoje.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveika sugrįžus! Panašu, kad man ne tik tavo receptai labai prie širdies, bet ir vidinės nuotaikos sutampa :) super saldainiai!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Diana, ir man jie labai labai. Ir aš džiaugiuosi sugrįžusi. Čia tikrai gera :)

    Sandra, ačiū ;)
    Labai smagu, kai kažkas puikiai supranta, apie ką rašai. Kad ir tuos kelis sakinius. O saldainius tikrai rekomenduoju :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Eina sau :) Jie atrodo tokie tobuli! Vakar, o gal net visą savaitę, man buvo bumbėjimo dienos, tai buvo kilusi mintis nusipirkti Nutellos indelį ir valgyti šaukšteliu, bet susilaikiau.
    Džiugu, kad atsiradai! ;)))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Karolina, ir man dažnai kildavo tokios mintys. Tik aš dažniausiai neatsilaikydavau. O Tu šaunuolė, kad turi valios :)
    Ir man labai labai džiugu sugrįžt :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Smagu, kad viskas gerai! :) O jau saldainių gražumas ir skanumas! Gaila, kad beveik jokių reikalingų produktų namie neturiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. man net širdis apsalo į juos bežiūrint..:) pati saldumynus gaminu itin retai, net nors "pavalgau" jų akimis pas kitus..:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Viktorija, galiu atsiųst keletą saldainiukų ;)

    Neringa, ačiū. Ir yra labai labai, o ir pagaminami nesunkiai :)

    Odetėle, o kad ir aš mokėčiau pavalgyti akimis... baltai pavydžiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Smagu girdėti džiaugsmą įraše ir įskaityti nuoširdų džiugesį žodžiuose :)
    O saldainiai tai iš "griūk negyvas" operos, kaip ir nuotraukos :) Pavojinga ir gaminti - manau, suvalgyčiau neprognozuojamus kiekius :D

    AtsakytiPanaikinti
  12. Asta, o man smagu susilaukti tokių malonių komentarų :)
    O tokius saldainius stengiuosi gaminti kuo rečiau - būtent dėl to, kad paragavus sunku sustot ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Labai skaniai saldainiai atrodo. :) Niam niam.

    AtsakytiPanaikinti
  14. TOBULI!!!!!!!!!!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti