2011 m. gegužės 9 d., pirmadienis

Linguine su grietinėlės ir brokolių padažu

Ar jūsų mityba pasikeitė per kelis paskutinius metus? Nes mano tai labai. Ankstesnius sumuštinius su daktariška dešra pusryčiams pakeitė jogurtas, kotletus ar balandėlius pietums pakeitė pasta, apkepai ir sriubos, o parduotuvinio torto gabaliuką puikiausiai pakeičia naminis šokoladinis pyragas. Nė nežinau, gerai tai ar blogai. Bet, matyt, neišvengiama. Mada vis kinta, įpročiai taip pat, o tradicijos nors ir paisomos, bet vis rečiau. Ir nors prieš dešimtį metų daugelis sunkiai įsivaizdavo keksą, kepamą su bananais ar pėlesinį sūrį, valgomą su uogiene, šiandien tai beveik kasdienybė.

Eh, snobiškas pavadinimas ir įžanga. Bet nepaisant pavadinimo, patiekalas labai šaunus. Brokoliai suteikia gaivumo ir lengvumo, o sūris ir grietinėlė – kremiškumo ir sotumo. Puiku. Tikrai puiku. Įtraukiu į nuolat gaminamų patiekalų sąrašą.
Šįkart pas mane pasta su džiovintu baziliku ir česnakais, bet asmeniškai man skaniausia su paprastais spaghetti ar tagliatelle. Su pastaraisiais išvis visi padažai valgosi skaniau. Bent jau man ;)


Linguine su grietinėlės ir brokolių padažu
2 porcijos

150-200g linguine/spaghetti/tagliatelle etc. makaronų
1 nedidelė brokolio galvutė
3-4 česnako skiltelės
250g 12% riebumo grietinėlės (aš dedu apie 150g grietinėlės ir 100g skysčio nuo virtų brokolių)
smulkiai tarkuotas sūris pabarstymui
druska, pipirai, džiovintas bazilikas, šlakelis aliejaus

Nuo brokolio nupjaustykite žiedynus, sumeskite juos į verdantį vandenį ir virkite, kol taps labai minkšti (15-20min). Tuo metu išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje (nepervirkite). Kai brokoliai išvirs, sutrinkite juos bulvių grūstuvu ar tiesiog šakute. Česnaką smulkiai sukapokite ir pakepinkite ant šlakelio aliejaus. Sudėkite brokolius ir supilkite grietinėlę (ir, jei naudojate, skystį nuo virtų brokolių). Troškinkite ant vidutinės ugnies tol, kol padažas ims tirštėti. Įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį, sudėkite makaronus ir gerai išmaišykite. Jei norite, galite patroškinti dar kelias minutes. Tiekite apibarstę tarkuotu sūriu.
Skanaus!



4 komentarai:

  1. Atrodo skaniai! Makaronai ir brokoliai man šių metų atradimas, nes anksčiau brokolius tik sriuboje valgydavau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip norėčiau pietums dabar va tokių makaronų su padažu:)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Indre, brokoliai išvis gėris - jie tinka ir į salotas, ir į troškinius, ir prie makaronų/ryžių/kruopų, ir, kaip jau sakei, į sriubas :) O šitie išties skanūs :)

    Ineta, o kodėl gi ne? Gaminasi labai lengvai ir greitai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pirmą pastraipą skaičiau ir linksėjau. Mūsų šeimoj irgi smarkiai keičiasi valgymo įpročiai. Pusryčių sumuštinius pakeitė dribsniai su pienu ar jogurtu, įvairios košės ir pan. O sausainių nepirkom jau turbūt pusę metų.
    Dėl tradicijų, tai jau net ir savo mamą baigiu išauklėti, kad svarbiausia ne valgiais nukloti stalai, o bendravimas.
    Nors makaronai ir nelabai dažnas svečias mūsų valgiaraštyje, bet tavo receptą traukiu į sąrašiuką. Išbandysiu ;)

    AtsakytiPanaikinti