2012 m. birželio 7 d., ketvirtadienis

Juodai balti triufeliai su lazdyno riešutais


Vasarą viskas atrodo kitaip. Rodos, dideli ir svarbūs dalykai matomi pro šiek tiek rožinius akinius, su humoru ir šypsena. Nes juk negali nutikti nieko blogo, kol šviečia kaitri saulė, o aplinkinis pasaulis liejasi ramia ir atsipalaidavusia tėkme.

O štai mane vėl apsėdo suknelių manija. Paprastų, vakarinių, LB, itin trumpų bei siekiančių žemę. Nesvarbu. Rūpinuosi tik tuo, kad milžiniška spinta nors ir yra milžiniška, bet ne begalinė.
***
Sakysit, vasara, salotų geriau kokių parodytų, o ji vis su savo šokoladais. Ką jau padarysi – šokolado norisi visada, nepriklausomai nuo oro.
Mano saldainių sluoksniai neišėjo tokie tobulai lygūs, kaip pas autorę, bet skonio tai nė kiek nepakeitė. Juodai balti saldainiai, tirpstantys burnoje, sukuria pieniško šokolado iliuziją – ne pernelyg kartūs, bet pakankamai šokoladiniai. O susmulkinti lazdyno riešutai primena visų mėgstamą Nutellą. Saldainiai mums labai patiko, kažkuo priminė tuos populiariuosius Nutellos saldainius, bet jei rinkčiausi, imčiau tuos. Sunku paaiškinti, kodėl. Turbūt, dėl senos ir nuoširdžios meilės šiam lazdyno riešutų kremui. O kas gi jo nemėgsta?

Juodai balti triufeliai su lazdyno riešutais
apie 20 saldainių
šaltinis – Verry Merry Veggies

Receptas su mano pakeitimais
Tamsus sluoksnis:
200g juodojo šokolado
140g riebios grietinėlės
30g pakepintų ir smulkiai sumaltų lazdyno riešutų

Baltas sluoknis:
100g baltojo šokolado
30g riebios grietinėlės
15g pakepintų ir smulkiai sumaltų lazdyno riešutų
kakava pabarstymui

Šaltinyje rašoma, jog grietinėlę reikia užvirinti ir supilti ant susmulkinto šokolado. Gerai išmaišyti. Jeigu šokoladas neištirpsta iki galo, statyti į vandens vonelę ir šiek tiek pakaitinti. Aš visada tirpinu šokoladą vandens vonelėje, supilu grietinėlę ir išmaišau. Gal noprofesionalu, bet visada suveikia kuo puikiausiai (tik ne tuo atveju, jeigu naudojate sviestą).

Kad ir koks būdas jums priimtinas, ištirpinkite šokoladus (atskirai) ir sumaišykite su jiems skirtu grietinėlės bei riešutų kiekiu. Standartinę kekso (arba panašaus dydžio) formą užklokite maistine plėvėle, plonai pabarstykite persijota kakava. Supilkite pusę tamsiojo sluoksnio, išlyginkite paviršių ir siųskite į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų. Likusius šokoladus laikykite šiltose vandens vonelėse. Kai pirmas sluoksnis sustings, pilkite visą baltą šokoladą, išlyginkite paviršių ir statykite į šaldytuvą. Sustingus antrajam sluoksniui supilkite trečią – likusį juodą šokoladą. Kai trečias sluoksnis šiek tiek sustings, pro sietelį paviršių pabarstykite kakava ir siųskite į šaldytuvą kelioms valandoms. Prieš tiekdami supjaustykite kvadratėliais.
Skanaus!


3 komentarai:

  1. Sveika sugrįžus, seniai matyta! Man kaip visuomet, gera tave skaityti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nes juk negali nutikti nieko blogo, kol šviečia kaitri saulė, o aplinkinis pasaulis liejasi ramia ir atsipalaidavusia tėkme.

    Mano žodžiai :) Negali. )

    Nereikia salotų. Taip neįdomu. Ir pati pakankamai susimąstau, kad su saldumynais pristabdyt reikėtų, betrūko, kad ir internetas dar apie tai primintų :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sandra, ačiū :) Visada malonu susilaukti tokio komentaro :)

    Diana, jau seniai pastebėjau, kad mūsų nuotaikos sutampa ;)
    Teisingas požiūris :D

    AtsakytiPanaikinti