2012 m. kovo 27 d., antradienis

Avokadų ledai su laimais ir mėtomis

Visai neseniai užtaikiau ant stipriai nukainotos knygos apie sveikuoliškus ledus. Kaip išaiškėjo, Londone yra net kelios ledainės, gaminančios itin sveikus jogurtinius ledus. Jogurtas, agavos sirupas, vaisiai, šokoladas etc. Ledainė vadinasi Snog. Turi savo stilių. Propaguoja gražią muziką. Žodžiu, kaip Starbucks‘as, tik ledai.
Pusė knygos pašvęsta ledams, kita pusė –sveikiems desertams bei kokteiliams. Iš ėsmės – nieko ypatingai naujo nesužinojau, bet knyga visai patiko. Vasarą būtinai išbandysiu bent kelias idėjas. O kol kas kiek kitokie ledai.
Sveikuoliai itin mėgsta avokadus – ir dėl vertingų medžiagų, ir dėl sotumo, kurį jie sutiekia, ir dėl kreminės konsistencijos. Sunokę avokadai plačiai naudojami ne tik padažams bei salotoms, bet ir desertų ar net gėrimų gamybai. Asmeniškai man desertuose avokadų skonis stipriai trukdo, tad visada dedu kažką stipresnio – citrinas, kakavą, mėtas itt.

Ledus užmačiau iškart dviejuose mylimuose bloguose – Miško Uogos ir GP Magija. Receptą, kaip visada, šiek tiek pasikoregavau pagal save – įdėjau gerą saują šviežių mėtų lapelių bei dėjau mažiau pieno. Mėtomis ledų, kaip žinoma, nepagadinsi, tad viskas išėjo puikiai. Be to, kitąkart dėčiau šiek tiek mažiau cukraus, bet tai jau mano asmeninė nemeilė per saldiems saldumynams.
Mums labai patiko!

Rašau, kaip dariau aš. Originalaus recepto ieškokite pas Indrę ir Ugnę.

Avokadų ledai su laimais ir mėtomis


šaltinis - GP Magija ir Miško Uogos


200g cukraus (naudojau rudąjį)
1 citrinos bei 1 laimo sultys bei nutarkuotas žievelės viršutinis sluoksnis
4 labai sunokę avokadai
1-2 saujos šviežių mėtų lapelių
250ml riebaus pieno

Laimo bei citrinos sultis bei žievelę sumaišykite su cukrumi, statykite ant nedidelės ugnies ir kaitinkite vis pamaišydami, kol ištirps cukrus. Palikite atvėsti.
Avokadus, mėtas bei sirupą sudėkite į smulkintuvą (blenderį) ir gerai sutrinkite. Užpilkite pienu ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę supilkite į indėlį su dangteliu, statykite į šaldymo kamerą. Kas pusvalandį ledus suplakite, kad nesiformuotų ledo kristalai. Po kelių valandų ledai paruošti!
Skanaus!



5 komentarai:

  1. Tavo pakeitimai i gera - puikiai atrodo ledai:) Manieji nebuvo per saldus, gal del to, kad pieno daugiau - o gal todel, kad salduma numuse zaliuju ir geltonuju citrinu tarkuotos zieveles... o gal as tiesiog labiau pripratusi prie saldesiu :))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. su žaliosiom citrinom nesu bandžius, bet va tokius riebius grynai avokadinius gaminau - patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vis kirba mintis tą avokadą į kokį desertą įkišti. Bet su ledais pas man bėda, pamirštu, jog juos įdedu ir prisimenu ne kas pusvalandį, o po gero pusdienio, kai belieka tik vientisas ledo gabalas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ugne, aš nuo to saldumo kažkaip save atpratinau - visada dedu daug mažiau cukraus, nei nurodyta recepte :)
    Ačiū už receptą, kaip jau minėjau - mums labai patiko :)

    Jurgita, man tai tas grynas avokado skonis kiek specifiškas, tad dėjau priedų. Bet jei kas pavaišintų, būtinai paragaučiau ir be nieko :)

    Skaniosdienoss, aš tai priminimus telefone nusistatau :D
    Man dar patiko šokoladinis musas su avokadais - kakava puikiai permuša skonį, lieka tik glotnumas ir kremiškumas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip gražiai žalia:))) super
    reik eit žiūrėt į šaldiklį, gal kokia porcija ledų yra užsilikus...nes taip užsimaniau:D

    AtsakytiPanaikinti